Cykelveckan bjuder på nya upplevelser.

Cykelveckan bjuder på nya upplevelser. Foto: Mostphotos

Cykelveckan är avklarad för detta året

Kristianstad fylldes med upplevelser och cyklister

KRISTIANSTAD.

Cykelveckan i Kristianstad är nu förbi. Full med inspiration, nya cykelupplevelser och turister som ville se nordöstra Skåne från cykelsadeln så gick det trots en sen planering att fullfölja veckan.

Av
Paola Nordgren

– Cykelturismen är verkligen på framfart. Med Cykelturveckan har Cykelfrämjandet varje sommar sedan 1983 försökt inspirera och underlätta för alla som vill cykla på semestern. I Kristianstadstrakten har vi lyckats hitta etapper som ger spännande upplevelser och bra cykling för olika smaker och ambitionsnivåer, säger Cykelfrämjandets ordförande Lars Strömgren i ett pressmeddelande.

Cykelveckan har med andra ord blivit en tradition som förutom Kristianstadsbor också lockar cykelentusiaster från hela landet. I år var det Kristianstads kommun som stod värd för Cykelturveckan. Varje dag erbjöds cykelrundor av olika längd som också bjöd på kultur-, natur- och matupplevelser längs vägen.

– Avsikten är att både ge inbitna cykelentusiaster en chans att samlas och ha trevligt och ge nya grupper chans att upptäcka hur kul det kan vara med cykel, säger Lars Strömgren.

Enligt Kristianstads kommunalråd Pierre Månsson, ser man också stora möjligheter att utveckla cyklingen i Kristianstads kommun och man hoppas också att veckan kan vara ett avstamp inför kommunens fortsatta satsning på både cykelturism och vardagscykling.

– Om fler väljer cykeln som transportmedel så ger det vinster både för miljön och för folkhälsan. Som kommun gör vi vad vi kan för att underlätta det valet, säger Pierre Månsson.

Publicerad 10 August 2019 00:00