Den 1 september och 13 månader framåt kommer Håkan Pihl ta sig an uppdraget som forskningsrådgivare för regeringen.

Den 1 september och 13 månader framåt kommer Håkan Pihl ta sig an uppdraget som forskningsrådgivare för regeringen. Foto: Högskolan Kristianstad

Toppuppdrag för högskolans rektor – vägleder regeringen

Håkan Pihl hjälper regeringen med forskningsfrågor

KRISTIANSTAD.

När regeringen presenterar sina 12 rådgivare i forskningsfrågor för kommande år så finns Högskolans rektor Håkan Pihl med som en av experterna. De närmaste 13 månaderna kommer han att stötta regeringen när det gäller frågor som rör klimat, kompetensförsörjning och populism.

Av
Paola Nordgren

Uppdraget påbörjas den 1 september och det är också då som Håkan Pihl går in i regeringens nya forskningsberedning. Beredningen består av 12 experter med stor kunskap om svensk forskning och kommer att fungera som rådgivare till regeringen.

– Det är ett hedrande uppdrag förstås. Jag har arbetat många år i den akademiska världen, på Lunds universitet och Högskolan Kristianstad, och hoppas att jag kan bidra med mina erfarenheter, säger Håkan Pihl, rektor vid Högskolan Kristianstad och docent i företagsekonomi med forskning inom internationellt företagande och miljöekonomi i ett pressmeddelande.

I ett pressmeddelande från Enligt Regeringskansliet är detta ett sätt från regeringens håll att försvara Sveriges position som en ledande forskningsnation, värna den fria forskningen samtidigt som forskningspolitiken ska svara mot globala och nationella samhällsutmaningar.

Publicerad 09 August 2019 00:00