Rutinerad ensemble tillbaka på Spelplats Vinbäcken

Sätter upp föreställningen "Det våras för revisorn"

VIBY.

Spelplats Vinbäcken öppnar även i sommar upp för sommarteater på utomhusscenen i Viby. Totalt 17 föreställningar väntar när man sätter upp föreställning, Det våras för Revisorn.

Detta är en återpublicering av en tidigare publicerad artikel

Ensemblen är den samma som i fjol. Skådespelare som Sandra Redlaff och Henrik "Baggis" Knutsson återvänder med andra ord även i sommar till Kristianstad för att få spela teater under bar himmel.

– Ja, det är kul att hela gänget vill vara med i år igen. Redan efter föreställningen i fjol hintade de om att de skulle komma tillbaka men det känns otroligt roligt att få göra teater med det här duktiga gänget igen, säger Lotta Kronbäck, producent.

Några små förändringar väntar dock inför sommarens premiär den 29 juni. Bland annat är scenen utbyggd och speldagarna är flyttade från onsdagen till torsdag, fredag, lördag och söndag, där man också ändrat tiden till en eftermiddagstid och samtidigt öppnar upp restaurangen för brunch.

– Vi kände efter lite i fjol vad som passade publiken bäst och har anpassat oss efter det. Dessutom utökar vi restaurangbiten ytterligare, berättar Lotta Kronbäck.

Bengt Larsson Heppling har även i år skrivit om manuset till en musikalisk komedi som fritt grundar sig på Nikolaj Gogols pjäs, Det våras för revisorn. En föreställning om hur vi människor beter oss för att själva tjäna på det. Fredrik Kronbäck och Henrik Knutsson har skapat musiken och tillsammans med ensemblen lovar Spelplats Vinbäcken en humoristisk föreställning men svaga inslag av fars, även om de poängterar att det inte är en fars.

– Bitvis kanske vi flirtar lite med farsen men det är allt men det kommer att bli precis lika roligt som i fjol, säger Fredrik Kronbäck som även han kommer att ta plats på scen.

Samtidigt tar man i sommar också vara på ensemblens musikaliska talang och kommer den 10 juli också att bjuda på en Beatleskväll på Spelplats Vinbäcken.

– Ja, de är duktiga på mycket och i samband med det gör vi en helkväll tillsammans med Beatlesprojektet Get Back, Lunds dans och musikalgymnasium och ensemblen. Vi spånar dessutom för fler musikkvällar så det är möjligt att det kommer att dyka upp fler liknande evenemang under sommaren, säger Fredrik Kronbäck.

Publicerad 18 July 2019 00:00