CajsaStina Åkerström

CajsaStina Åkerström Foto: Pär Wickholm

CajsaStina ger sig ut på en personlig höstturné

Firar samtidigt 25 år som artist

KRISTIANSTAD.

De två senaste turnéerna har CajsaStina Åkerström gjort med sällskap i form av Jack Vreeswijk. Men i samband med årets 25-årsjubileum ger hon sig i höst ut på en alldeles egen turné med titeln ”Äventyret börjar här” och gästar bland annat Kristianstad teater.

Detta är en återpublicering av en tidigare publicerad artikel

– Ja, nu har jag gjort, Du & Jag Farsan tillsammans med Jack ganska länge så nu kände jag att det var dags att köra något helt eget. Dessutom släpper jag en ny platta i höst och det känns fint att få dela med mig av den till publiken, säger CajsaStina Åkerström.

Det är fyra år sedan senaste plattan men CajsaStina förklarar att en skiva måste få ta sin tid och hon är nöjd att materialet fått mogna fram så som hon önskat. En platta som hon beskriver verkligen också andas CajsaStina.

– Den nya plattan borde kanske släppts redan för ett år sedan men det har varit mycket turnerande de senaste åren så den har fått mogna med tiden, vilket har känts bra. Den här plattan är också en förlängning och har ett systerskap med förra skivan.

Höstturnén ”Äventyret börjar här” gästar totalt 13 av landets större teatrar och kommer att innehålla CajsaStina Åkerströms egna favoriter genom åren, nya låtar från kommande skivan samt handplockade pärlor ur den svenska visskatten som precis som tidigare ofta fått följa med på turné genom åren.

– Det här intima som finns på en teater passar min musikstil. Det ska kännas nära och personligt. Dessutom innebär teatern fin akustik och jag är glad att jag kommer att få uppleva det här igen.

CajsaStina Åkerström firar 25 år som artist vad är den största skillnaden på nu och då?

– Det är så mycket roligare idag. Främst på grund av att jag är trygg i mitt artisteri. Förr led jag av en sådan fruktansvärd scenskräck och så är det inte idag. Idag har jag bara en fruktansvärd lust. Som ung var jag ett väldigt blygt barn men när jag var med far min bakom scen så tyckte jag trots blygseln alltid det var roligt uppe på scen.

CajsaStina Åkerströms turnéstopp i Skåne:

12 oktober Lund, Lunds Stadsteater

22 oktober Ystad, Ystad Teater

23 oktober Kristianstad, Kristianstads Teater

Publicerad 17 July 2019 00:00