Smokie är tillbaka på stor turné i sommar. Tillsammans med Creedence Tribute spelar i Broby den 20 juli.

Smokie är tillbaka på stor turné i sommar. Tillsammans med Creedence Tribute spelar i Broby den 20 juli. Foto: Pressbild/WERECKI PR

Smokie gör exklusiv spelning i Broby

Sommaren bjuder på nostalgiska hits

BROBY.

Tydingesjöns Camping & Festplats i Broby får i sommar ett riktigt finbesök när Smokie & Creedence Tribute gör en snabbvisit i Sverige för fyra exklusiva spelningar.

Detta är en återpublicering av en tidigare publicerad artikel

– Vi har varit en hel del i Sverige genom åren och i sommar kommer vi tillbaka igen en snabb runda under några dagar. Den svenska publiken är riktigt bra och vi ser fram emot att ge oss ut på turné igen, säger Terry Uttley.

Smokie är tillbaka och kör just nu för utsålda konserter över hela världen. ”The Golden Hits Tour” innehåller förutom ren nostalgi också massor med hits som bl.a ”Needles And Pins”, ”Lay Back In The Arms Of Someone”, ”Living Next Door To Alice”, ”Oh Carol” och ”Stumblin’ In” för att bara nämna några. Den 20 juli är de på platsi Broby för en av sina få svenska spelningar under turnén och det utlovas en magisk kväll med en stark doft av just nostalgi.

Är det fortfarande precis lika roligt nu som då det en gång i tiden startade?

– Ja, det är precis lika roligt som förr. Det skulle vara resandet då. Det blir en del flygningar som man gärna hade sluppit men det är så illa tvunget för att komma fram.

Hur bra koll har ni på Sverige och Broby?

– Sverige har vi besökt ett antal gånger tidigare. Men exakt var vi spelar denna gången har vi däremot mindre koll på. Tyvärr finns det inte heller tid till att hinna åka runt och uppleva något denna gången då vi åker direkt på turnén efteråt.

Vad har egentligen en låt som "Living Next Door to Alice", betytt för Smokies karriär?

– Vi har ju kört våra låtar några gånger och det här är en av de låtar som publiken förväntar sig så den är med, varje gång. Den har blivit vårt flaggskepp man kan säga.

Hur nostalgisk är en sådan här turné för er själva?

– Ingen publik är den andra lik. Men det ger oss adrenalin att fortsätta med det vi gör varje gång man möter publiken. De är ju där för att se just Smokie och vi älskar det och så länge vi har hälsan så kommer vi att fortsätta göra det vi gör idag.

Publicerad 16 July 2019 00:00