Hårfärgningen slutade i katastrof.

Hårfärgningen slutade i katastrof. Foto: Paola Nordgren

Hennes besök hos frisören slutade med tårar:

Frisören somnade mitt under besöket

BROMÖLLA

. Annsofie Lindell från Bromölla hade sett fram emot att få bli vårfin i håret men frisörbesöket i Kristianstad slutade inte alls som hon önskat. Istället tappade hon stora tussar av håret och kan knappt röra det för att mer hår ska lossna.

Detta är en återpublicering av en tidigare publicerad artikel

– Ja, det har varit många tårar sedan frisörbesöket och min hårkvalitet är betydligt sämre nu än innan besöket som jag ångrar att jag gjorde, berättar Annsofie Lindell.

Salongen hon besökte har hon gått till många gånger tidigare och hon har alltid varit nöjd när hon gått därifrån. Men vid detta tillfället fanns en ny frisör på plats som enligt den information Annsofie fått, skulle vara extra duktig på ljusa hår. Annsofie litade på den informationen och kände sig också lugn när hon satte sig i stolen.

– Jag visade frisören bilder på hur jag ville ha det. jag ville bara ha det någon nyans ljusare men kallare, vilket inte skulle vara några problem att ordna enligt frisören som hade jobbat som frisör i 20 år och dessutom hade en egen salong i Sölvesborg, förutom att hon jobbade enstaka dagar i Kristianstad. Hon berättade att hon själv experimenterat mycket med sitt hår som ung och vi pratade om allt möjligt.

Redan när hon penslade på färgen, reagerade Annsofie på att frisören använde en annan teknik än hennes vanliga frisör. Det tog dessutom väldigt lång tid att få färgen på plats i håret. Med jämna mellanrum försvann också frisören iväg i lokalerna och när hon vid ett tillfälle kom för att titta till färgen så hade den torkat in och smulades sönder när frisören rörde vid färgen.

Annsofie Lindell är inte nöjd med frisören.

Annsofie Lindell är inte nöjd med frisören. Foto: PRIVAT

– Jag fick då som svar att jag bara skulle sitta en liten stund till men när det gått ett bra tag så ropade jag på henne utan att få svar. När jag gick runt för att leta upp henne så satt hon och sov på en stol och hon reagerade inte på tilltal utan vaknade först när jag tog tag i hennes arm. Hon tog sig upp och började skölja ur färgen men pratade då osammanhängande och konstigt. När hon sedan började klippa så tog hon en bra bit mer än vad vi kommit överens om.

Efter sex timmar hos frisören så åkte Annsofie Lindell hemåt och när hon såg sig i spegeln så såg hon ur torrt håret såg ut och samtidigt hade flera partier av håret blivit orange.

– Det var mörkt när jag gick därifrån och jag var trött efter att ha suttit där så länge, sådan här tid har en färgning aldrig tagit tidigare och jag ville bara hem. Därför var det först när jag kom hem som jag verkligen såg hur det såg ut.

När hon la ut ett inlägg på Facebook om hur hon skulle kunna få rätt på sitt hår igen, så fick hon förutom tips från en rad tjejer som varit med om liknande händelser men även en tjej som varit utsatt för exakt samma frisör.

– Den här tjejen hade varit på hennes salong i Sölvesborg och hon hade efter besöket tappat stora delar av sitt hår. Jag har försökt få tag i frisören men har inte lyckats. Jag vill att hon står för vad hon gjort. Ägaren för salongen i Kristianstad har bett om ursäkt och har lovat att fixa mitt hår och frisören är inte välkommen tillbaka dit enligt ägaren. Men jag ser värre ut än någonsin och så fort jag rör håret trillar det av. Så frågan är ju vad man kan göra, oavsett kommer jag tvingas att klippa av en bit till, vilket jag egentligen inte vill, samtidigt kan jag inte gå runt och se ut såhär.

Publicerad 13 July 2019 00:00