Ola Nilsson

Ola Nilsson Pressbild

Snart dags för SM-kval i Strongman i Kristianstad

Ola Nilsson satsar dock själv på EM

KRISTIANSTAD

. För två år sedan arrangerade Kristianstad Strongman ett av tre SM-kval i Kristianstad och nu är det dags igen. Den 27 juli arrangeras tävlingen på Stora torg för tävlande i Strongman upp till 105 kilo.

Detta är en återpublicering av en tidigare publicerad artikel

– Ja, det är väldigt roligt att vi får arrangera ännu ett kval i Kristianstad, säger Ola Nilsson, Kristianstad Strongman som står som arrangörer tillsammans med Friskvårdshuset i Kristianstad.

Tävlingen är årets sista kval, vilket också gör att det är här det kan avgöras vilka som går till SM-final.

– Ja, så därför hoppas vi också att det kommer mycket folk som kommer och tittar och kan stötta deltagarna och som kanske själva får upp ögonen för sporten som växer hela tiden. Men vi är alltid glada för fler medlemmar. Numera har vi också ett eget gym som underlättar träningen betydligt, berättar Ola Nilsson.

Totalt väntar sex grenar för deltagarna med bland annat knäböj med repetition på 250 kilo, farmers walk med 140 kilo i varje hand och lyft av atlasstenar på 165 kilo.

Något SM kval blir det dock inte för Ola själv. Han siktar istället på EM som äger rum två veckor efter kvaltävlingen i Kristianstad, vilket också innebär att han måste gå ner några kilo inför tävlingsdags.

– Ja, jag hade tänkt köra EM i viktklassen -105 kilo, just nu ligger jag på 120 kilo så det blir några kilo att gå ner tills dess men det ska nog inte vara några problem.

Målsättningen är ett EM-guld och det är det som Ola Nilsson nu går inför. Först väntar dock ett kval även där.

– Jag har dålig koll på motståndet men jag tror inte det ska vara några problem att ta mig dit. Sedan måste jag ha som målsättning att vinna annars är det ingen idé att ställa upp.

Publicerad 12 July 2019 00:00