Diggiloo, Mallorca 2019.

Diggiloo, Mallorca 2019. Pressbild: Kristofer Sandberg

Diggiloo tillbaka i Bromölla i sommar

Förbereder sig nu för en fullspäckad och show

BROMÖLLA.

Planeringen av årets Diggilooshow är i full gång och bland annat är Jessica Andersson tillbaka igen efter ett års uppehåll. Debut i Diggiloogänget gör dessutom Eurovision aktuella John Lundvik tillsammans med Mimi Werner och Arvingarna och David Lindgren lovar riktigt härlig stämning när sommarens turné går av stapeln.

På turnén medverkar också vårens soloaktuelle Magnus Carlsson, samt sångerskan Mariette och rockabilly-artisten Brolle.

– Vi har hunnit spendera lite tid ihop sedan vi började repetera och det är ett riktigt härligt gäng med riktigt bra röster, säger David Lindgren som för tredje året i rad får axla Lasse Holms roll som ledare och turnégeneral för Diggiloogänget.

– Jag trivs otroligt bra med att få vara den som har kontakten med publiken och det är en roll jag gärna håller fast vid så länge jag får. Jag och komikern Thomas Petersson har redan nu också börjat spåna på lite skämt tillsammans, berättar David Lindgren.

Totalt 24 shower från Skåne till Norrbotten väntar i sommar och ett av stoppen blir även i år i Bromölla.

– Vi har egentligen ingen logik när vi väljer orter. Men i Bromölla kändes allt väldigt bra och vi vill gärna vara årets stora händelse på de orter vi kommer till och det blir vi ofta när vi väljer de lite mindre orterna, förklarar Patrik Krall, producent.

Någon som gör debut i Diggiloosammanhang är John Lundvik som passar på att göra sin första Sverigeturné som artist tillsammans med Diggiloogänget.

–Det går inte annat än att tacka ja, när man får en sådan här förfrågan. Jag har själv varit ganska flitig som Diggiloopublik och alltid tänkt då att där skulle jag vilja vara med. Så att i år få frågan kändes hedrande. Den här sommaren kommer att kännas som att jag är på semester med vänner och att vi alla får göra det vi älskar att göra och får göra det "all in", säger John Lundvik är något han verkligen ser fram emot.

Innan John Lundviks första Sverigeturné väntar dock Eurovision för mellovinnaren och hans magkänsla säger att det kommer att gå bra i Tel Aviv.

– Vi har en stark låt. Vilken placering det kommer att bli vet jag inte. Men min magkänsla säger att det kommer att gå bra. Under Eurovision är det det dessutom fullt fokus på mig och jag kommer att få min egodos där så därför känns det också väldigt bra att sedan få göra min första Sverigeturné i den familjära andan som Diggiloo faktiskt är. Samtidigt kommer jag att få en chans att se Sverige från alla håll och kanter vilket jag också ser fram emot.

Jessica Andersson är även hon lagom till årets Diggilooturné tillbaka i gänget efter en sommars uppehåll men längtan efter att stå på scen med gänget blev för stor så nu är hon tillbaka igen.

– Jag har saknat och längtat och det känns fantastiskt att få vara tillbaka igen. Jag har ju varit med sedan starten och den här turnén har blivit lite som mitt skötebarn. Jag månar verkligen om den här showen och ömmar för det här konceptet och det familjära fundamentet som står bakom projektet och det vi hunnit gå igenom hittills bådar gott för en väldigt bra sommar.

Årets turnéstopp i Skåne:

Malmö 3 juli

Bromölla 12 juli

Ystad 13 juli

Båstad 27 juli

Publicerad 06 July 2019 00:00