Den nya lekplatsen får vikingatema.

Den nya lekplatsen får vikingatema. Illustration: KRISTIANSTAD KOMMUN

Fjälkinge får till slut sin efterlängtade temalekplats

Planeras stå färdig under hösten 2018

FJÄLKINGE.

De senaste åren har Kristianstad kommun rustat upp en rad lekplatser i kommunen. I år infriar kommunen ett gammalt löfte från 2014, vilket innebär att man inom kort anlägger park- och lekplatsprogrammet i Fjälkinge.

Av
PAOLA NORDGREN

Detta är en återpublicering av en tidigare publicerad artikel

I fjol rustades lekplatserna upp i Tollarp och året innan dess var det lekplatserna i Åhus som fick en uppfräschning. I år är det då Fjälkinges tur som nu ska få en upprustad lekplats och de boende i byn har också fått ge sina önskemål. Bland annat fick man förslag om en temalekplats med vikingatema och det är också det som nu kommer att bli verklighet när en ny lekpark ska ta form.

– Engagemanget från invånarna har varit extra högt i Fjälkinge och det har vi byfrämjarna att tacka för. Det är bra att vi har drivna föreningar att diskutera orternas utveckling med, säger Henrik Wester, informatör på C4 Teknik.

Under våren och försommaren 2019 kommer även lekplatserna på Egnahemsvägen, Farmarevägen, Folketshusparken och Tobakslyckevägen i Fjälkinge att rustas upp. Vid Svalvägens finns en lekplats som redan är i bra skick så där kompletteras lekplatsen istället med ny bollaktivitet – teqball. Även lekparkerna i Bäckaskog och Nymö kommer under året att rustas upp.

Enligt Anna Ekdahl, landskapsarkitekt på C4 Teknik, som har tagit fram konceptet för Fjälkinge så planeras arbetet att sättas igång efter sommaren och temalekplatsen som placeras vid Megalitvägen placeras stå färdig någon gång under hösten.

– Vi har haft dåligt samvete sedan vi fick prioritera bort Fjälkinge 2014. Men, nu är vi glada att vi äntligen kan fixa lekplatserna åt Fjälkingeborna. Vi hoppas att de blir nöjda, säger Henrik Wester.

Publicerad 05 July 2019 00:00