Miljön runt naturum bjuder i sommar på både upplevelser och aktiviteter.

Miljön runt naturum bjuder i sommar på både upplevelser och aktiviteter. Foto: Paola Nordgren

VIDEO: En rad nyheter i naturums sommarprogram

Hoppas att fler ska ta del av Vattenrikets naturupplevelser

KRISTIANSTAD

. Naturum hoppas på att en hel del Kristianstadsbor passar på att hemestrar i sommar och då testar att uppleva naturum och Vattenriket på nytt. En uppdaterad utflyktsguide hoppas man ska locka till flera nya utflykter och aktiviteter.

https://www.youtube.com/watch?v=FrepuHlESlA&feature=youtu.be
– Precis, förutom alla turister, så hoppas vi också att Kristianstadsborna tar sig tid att njuta av de fina platser som finns runt om i Vattenriket. Tack vare en uppdaterad utflyktsguide som beskriver alla våra besöksplatser och vad man kan se och uppleva i området runt Vattenriket så hoppas vi också att guiden kan ge en känsla av de olika platserna. Dessutom bjuder den också på flera aktiviteter, berättar Åsa Pearce, informationsansvarig Biosfärenheten.

Årets tema, som är Upplev Vattenriket innebär också att man i sommar flyttar ut en av naturums naturvägledare ut i naturen. Varje torsdag kommer en person att befinna sig ute på de olika aktiviteterna som innebär allt från fiske vid den nya bryggan bredvid Kanalhuset, snorkling på Äspet, djurolympiad eller en titt i naturens skafferi på Ekenabben eller en cykeltur till Hercules. Per Erik Tell kommer sedan under hela sommaren också att pytsa ut små ledtrådar på naturums Facebook som besökarna ska försöka lösa och sedan hitta på plats.

– Varje dag kommer vi också att kunna erbjuda en utomhusaktivitet, som Qigong eller safari på Spången bland annat. Nytt för i sommar är att man också hela familjen kan låna en fågelskådarryggsäck på naturum och sedan ge sig ut och fågelskåda med kikare och fågelbok och när dagen är slut lämnar man tillbaka den, berättar Åsa Pearce.

– Vi har ett fantastiskt område som vi vill att så många som möjligt ska få uppleva.

Publicerad 23 June 2019 00:00