Över 25 gånger har någon klippt hål i staketet in till badet i Tollarp. Kommunen hinner inte laga det i den takten det förstörs. Nu uppmanar man föräldrarna att prata med sina barn om skadegörelsen.

Över 25 gånger har någon klippt hål i staketet in till badet i Tollarp. Kommunen hinner inte laga det i den takten det förstörs. Nu uppmanar man föräldrarna att prata med sina barn om skadegörelsen. Foto: Mostphotos

Fribadare ett problem på friluftsbadet i Tollarp

Skadegörelsen ökar i kommunen

TOLLARP.

Tollarp är en av de orterna i Kristianstad kommun som varit utsatt för flera omgångar av skadegörelse den senaste tiden. Något som kostar stora summor och dessutom orsakar förödelse.

Av
Paola Nordgren

En av de platser som drabbats extra hårt de senaste veckorna är Tollarps friluftsbad. Där har man bland annat fått staketet uppklippt vid flera tillfällen.

– Vi har haft stora problem med skadegörelse och tjuvbadande just i Tollarp. Än så länge har vi inte fått någon liknande information från de övriga baden, berättar Martin Thornell, kommunpolis i Kristianstad.

Även skolor och idrottsanläggningar är utsatta område och med sommarlov och ledighet så har även skadegörelse på dessa platser ökat.

I Tollarp har det dessutom gått så långt att kommunen inte längre kan hålla takt med skadegörelsen, trots omfattande åtgärder. Det är klotter, sönderslagna rutor, spring uppe på tak och uppklippta staket. Enligt Henrik Wester, informatör på C4 Teknik, kommunens tekniska förvaltning är det i år exceptionellt.

De senaste veckorna har staketet in till badet klippts sönder över 25 gånger, vilket förutom jobb även kan innebära en risk för små barn som kan ta sig in och drunkna.

Enligt Henrik Wester innebär alla lagningar redan kostnader över 100 000 kronor och det är än så länge bara i början av sommarlovet. Nu uppmanar kommunen föräldrar i Tollarp att prata med sina barn och ungdomar för att få ett slut på skadegörelsen.

Publicerad 23 June 2019 00:00