Bra betyg för Högskolan från landets vårdstudenter.

Bra betyg för Högskolan från landets vårdstudenter. Foto: Högskolan Kristianstad

Högskolan Kristianstad toppar nationell ranking

Får bäst betyg av vårdstudenterna

KRISTIANSTAD.

Vårdförbundet Student har precis släppt informationen ur sin årliga rapport. Den visar bland annat att Högskolan Kristianstad får bäst betyg av alla svenska lärosäten och den 10 juni utsågs också högskolan till vinnare av VFU-rankingen 2019.

Av
Paola Nordgren

De som tyckt till är de studenter som läser till sjuksköterska, röntgensjuksköterska och biomedicinsk analytiker.

Även om hela rapporten inte släpps förrän i slutet av juni så har man redan nu gått ut med innehållet.

– Vi ser att studenterna är positivt inställda och generellt nöjda med sin VFU, konstaterar Sophia Godau i ett pressmeddelande när hon presenterade valda delar av rapporten.

Enligt Anneli Orrung Wallin, programområdesansvarig för Sjuksköterskeprogrammet i Kristianstad så tror man att huvudanledningen till det fina betyget beror på att skolan kan erbjuda en längre och sammanhängande praktik där studenterna kan vara på samma ställe och hinner komma in i sin roll och rutinerna på arbetsplatsen. Dessutom så utbildar man många handledare vilket också kan vara en bidragande orsak till betyget.

– Vi är väldigt glada och stolta över vår utbildning och våra studenter, fortsätter Helena. Detta ser vi även som en bekräftelse på det goda samarbetet vi har med chefer, verksamhetsföreträdare, handledare och samordnare.

Publicerad 13 June 2019 00:00