Tiggeriförbud införs på flera platser i Bromölla.

Tiggeriförbud införs på flera platser i Bromölla. Foto: Stock.adobe.com

Bromölla kommun inför tiggeriförbud

Efter en långdragen diskussion är nu beslutet taget

Av
Paola Nordgren

BROMÖLLA. Det var SD själva som fick den avgörande rösten när beslutet om tiggeriförbud skulle avgöras i kommunfullmäktige i Bromölla.

Frågan har varit uppe ett flertal gånger sedan Eric Berntsson (SD) la fram förslaget om att kommunen borde införa tiggeriförbud på offentliga platser. Man beslutade dock för en månad sedan att ett bättre faktaunderlag skulle tas fram.

Enligt Kristianstadsbladet så menar dock Eric Berntsson (SD), kommunstyrelsens ordförande att ett faktaunderlag är onödigt.

– Eftersom vi politiker förväntas företräda och genomföra våra väljares politiska syn vore det märkligt att gå ut och fråga väljarna om deras upplevelse av tiggarna enbart av det skälet att kommunens politiska minoritet anser att det inte bör ske ett införande av tiggeriförbud, påpekar han till tidningen.

Efter omröstning i kommunfullmäktige slutade rösterna med sju lika. Vilket innebar att Eric Berntsson fick den avgörande rösten. Det gjorde att förslaget gick igenom då han inte helt oväntat röstade ja till sitt eget förslag.

Platserna där man nu inför tiggeriförbud i Bromölla är längs Storgatan utanför Systembolaget, Ivetofta Sparbank och Böckmans konditori, utanför Netto och Filmpalatset, Maxi och utanför Lidl samt delar av Skåneporten.

Publicerad 05 June 2019 09:52