Totalt elva konstnärer ställer ut på Lyngby gård under årets konstrunda i påsk.

Totalt elva konstnärer ställer ut på Lyngby gård under årets konstrunda i påsk. Foto: Pressbild

Konstrunda på Lyngby gård även i år

" De här lokalerna lämpar sig väldigt bra för utställningar"

LYNGBY.

De senaste åren har Cecilia Svensson öppnat upp Lyngby Bränneri för konstrundan och det gör hon även i år då hon bjudit in elva utställare att ställa ut i det gamla bränneriet.

–Ja i år kommer vi dessutom använda oss av både bränneriet och logen. I bränneriet blir det förutom konst också kaffeservering och på logen korvgrillning i samarbete med klass 6A Degebergaskolan samt trampetraktorbana för de mindre barnen.

Konstrundan under påsken är också enligt Cecilia Svensson en av vårens höjdpunkter på gården och lokalerna är enligt Cecilia som gjorda för att ställa ut i.

– Det ger oss också en möjlighet att visa upp våra vackra och unika lokaler för allmänheten på ett trevligt sätt. Under våren är helt klart Konstrundan höjdpunkten i bränneriet, sedan under sommaren har vi en hel del bröllop och fester som förgyller. Höjdpunkten i höstas var ju SM i plöjning som blev mycket lyckat och i år får vi se vad det blir. Det finns en del önskemål och tankar som vi arbetar med just nu, berättar Cecilia Svensson.

Speciellt för årets konstrunda i Lyngby är också att Roland Andersson, författare till boken ”Från sommardräng till professor” kommer att vara på plats under långfredagen för att signera och berätta om sin bok där han bland annat berättar om sitt jobb på Lyngby gård som ung.

Foto: Paola Nordgren

– Vi som deltar i Konstrundan har väldigt roligt tillsammans men att vi fortsätter år efter år, beror först och främst på intresset från både utställare och besökare. De som ställer ut vill gärna komma tillbaka och det kommer nya intressenter varje år. Sedan anser ju jag personligen att dessa lokaler är som gjorda för att visa upp konst i, säger Cecilia Svensson.

Årets utställare i Lyngby:

Anders Haak, måleri

Tomas Andersson, möbler. & stenkonst

Maggan Daun Borg, betong & blandteknik

Elisabeth Hansson Rävadottir, gouache, akvarell & akryl

Sofia Stjernkvist, akryl & blandteknik

Emma Stjernkvist, akryl

Helena Lövgren, blandteknik & foto

Filip Helmersson, foto

Lennart Stjernkvist, blyerts

Elinn Smeets, måleri

Pernilla Petersson, smycke & glaskonst

Publicerad 05 April 2019 00:00