Färden tog slut på linderödsåsen efter en lång polisjakt. (bilden är en genrebild)

Färden tog slut på linderödsåsen efter en lång polisjakt. (bilden är en genrebild) Foto. Mostphotos.com

Fyra män åtalas efter omtalad kidnappning

Stoppades efter polisjakt

LINDERÖD. Nyss släppt från polisstationen i Karlskrona ska en man ha blivit kidnappad för att sedan bundits till händer och fötter, tvingats in i en bil, och körts till Linderödsåsen. Nu åtalas fyra män misstänkta för människorov.

Av
Elisaveta Gräsbeck

Det var den 28 juli som kidnappningen ägde rum. Mannen hade suttit anhållen för en misshandel i Ronneby en vecka tidigare, skriver Kristianstadsbladet.

När han släpptes fångades han in av fyra gärningsmän strax utanför polisstationen i Karlskrona. Genom att knuffa, slita och ta struptag mot mannens hals tvingade de in honom i en bil i centrala Karlskrona.

En väktare såg vad som hände, noterade bilens registreringsnummer och slog larm till polisen. En polisjakt inleddes som fick sitt stopp vid Linderödsåsen i Kristianstad.

Enligt stämningsansökan ska en av de misstänkta gärningsmännen, en 24-åring, ha slagit offret och bundit hans händer och fötter med rep och en sladd. Samma gärningsman ska under bilfärden ha uttalat våld- och dödshot mot offret.

Alla fyra män, 19 och 20 år samt två 24-åringar, åtalas för människorov. Samtliga gärningsmän ska ha varit påverkade av hasch eller cannabis under färden. Bilföraren saknade dessutom körkort och åtalas därför också för narkotikabrott, rattfylleri och grov olovlig körning.

Publicerad 21 March 2019 00:00