Adam Dahlgren blev 20 år gammal. Nu hyllar laget honom genom att låta alla spelare ha hans tröjnummer på hjälmarna.

Adam Dahlgren blev 20 år gammal. Nu hyllar laget honom genom att låta alla spelare ha hans tröjnummer på hjälmarna. Foto: KRISTIANSTAD PREDATORS

Lagets vackra hyllning till lagkamraten: "Var en viktig del av vår familj"

Förlorade kampen mot cancern blott 20 år gammal

KRISTIANSTAD.

I slutet av december fick elitidrottaren Adam Dahlberg, 20, beskedet att han hade cancer. Behandlingar mot sjukdomen inleddes, men tyvärr förlorande han kampen. Nu hyllar Kristianstad Predators sin saknade lagkamrat genom att bära hans tröjnummer, 79, på hjälmen.

Av
Anders G Bergquist

Lokaltidningen har talat med Predators sportchef, Tyson Guillen. Han är fortfarande tagen av vinterns och våens händelser.

– I december var han en oerhört viktig kugge i laget och nu finns han inte mer. Han var en viktig del av vår familj och vi förlorade honom. Cancer är en fruktansvärd sjukdom, säger han.

Adam Dahlberg började spela amerikansk fotboll som nioåring. Han spelade på den defensiva linjen och gjorde en avgörande insats när Kristianstad vann en sm-final för U-19-lag.

Med sekunder kvar gjorde han en sack, vilket innebär att man tacklar quarterbacken innan han hinner kasta bollen.

– Det jublades mer då än när vi gjorde touchdown. Det var typiskt Adam, han gjorde alltid sitt bästa och alltid allt för laget, säger Tyson Guillen.

Predator Nation pratar Tyson Guillen om, när han ska beskriva lagets stämning.

– Det är en för alla - alla för en som gäller och oavsett om du är bäst i laget eller inte har utvecklats så mycket ännu är du lika viktig, förklarar han.

En som verkligen levde för Predator Nation var Adam.

– När det gick trögt och inte alla gjorde sitt bästa var han den som ställde sig upp och höll ett brandtal, säger Tyson Guillen.

På begravningen var i stort sett hela föreningen och även spelare från motståndarlag. Den amerikanska fotbollsligan är ännu inte så stor, men de som är med i den är som en stor familj, förklarar Tyson Guillen.

Under året kommer Kristianstad Predators att hedra Adam Dahlberg på flera sätt.

– Alla kommer att ha hans tröjnummer på sina hjälmar och under en match tidigare i år gick alla intäkter från inträde och sponsorer till barncancerfonden. Det finns saker som är viktigare än fotboll och vi vill göra allt vi kan för att kämpa mot cancer, säger Tyson Guillen.

Publicerad 16 March 2019 07:00