EXTRA: Bevisningen stärks mot hundrånarne

Mannen häktades på sannolika skäl på torsdagen

KRISTIANSTAD. Två av de misstänkta för det grova rånet där sex golden retriever-valpar stals, häktades på den svagare bevisgraden skälig misstanke. Nu har bevisningen stärkts mot en av dem och i förmiddags häktades han på sannolika skäl misstänkt för grovt rån.

Av
ANDERS G BERGQUIST

När Kristianstads tingsrätt i fredags höll häktningsförhandlingar mot tre av de personer som misstänks för rånet där sex golden retrievervalpar stals, häktades en av dem på sannolika skäl misstänkt för grovt rån. Det är den starkare häktningsgrunden. De två andra, en göteborgare och en kvinna från Sjöbo kommun, häktades som skäligen misstänkta.

Det innebär att åklagaren hade en vecka på sig att stärka bevisningen. Hade den inte stärkts skulle bägge släppas vid lunchtid på fredagen.

I går eftermiddag gick åklagaren Christoffer Ramqvist in med en anmälan om sannolika skäl mot göteborgaren, vilket visar att man hittat nya bevis. På vilket sätt bevisningen stärkts vill han inte gå in på.

– Jag vill inte säga något innan häktningsförhandlingen, förutom att vi anser att bevisningen stärkts så att den nu uppnår sannolika skäl, säger Christoffer Ramqvist.

Klockan 9.30 inleddes häktningsförhandlingen mot göteborgaren, och resten av dagen kommer gå till att försöka stärka bevisningen mot kvinnan.

– Jag har dagen på mig innan jag fattar beslut och vi har en mängd material kvar att gå igenom, berättar Christoffer Ramqvist.

Om inte bevisningen stärks kommer hon att släppas senast på fredag.

Publicerad 21 February 2019 00:00