Valparna på bilden har ingenting med händelsen att göra.

Valparna på bilden har ingenting med händelsen att göra. Foto. Mostphotos.com

Två veckor efter rånet – fortfarande inga spår efter de stulna valparna

Utredaren: "Vi har fått många tips men inget som lett till något konkret"

KRISTIANSTAD. I snart två veckor har de sex valparna saknats hemma på gården utanför Kristianstad. Utredningen pågår för fullt och polisen har fått många tips. Trots det finns inte ett spår efter valparna.

Det var den 9 januari som valparnas matte blev överfallen och misshandlad på sin kennel. I samband med misshandeln bars de då sju veckor gamla golden retrievervalparna ut från bostaden och har inte setts sedan dess.

Efter överfallet gick polisen ut och vädjade till allmänheten om tips i hopp om att kunna återföra valparna.

– Vi har fått in mycket tips som framförallt rör misstänkta annonser på exempelvis Blocket. Tyvärr har tipsen hittills inte lett till något konkret som har kunnat föra oss vidare i utredningen, säger Tommy Börjesson, utredare på Polisen i Kristianstad.

Hur kommer ni fortsätta med utredningen?

– Då det finns väldigt lite information att hämta runt själva brottsplatsen som ligger lite avsides kommer vi fokusera på att fortsätta gå igenom tips vi får in och hålla förhör med uppgiftslämnare. Vi kommer även fortsätta att själv scanna av nätet. Det är ett lite speciellt ärende.

Hur mår hundarnas matte i dag?

– Hon ska ha fått komma hem från sjukhuset och mår fysiskt bättre. Psykiskt är det klart fortsatt oroligt. Det är tufft när man utsätts för något sånt här i sin egen bostad.

Publicerad 23 January 2019 13:45