Två kultingkadaver hissades av okända gärningsmän upp i flaggstång på Önnestadsgymnasiet. Händelsen är nu polisanmäld.

Två kultingkadaver hissades av okända gärningsmän upp i flaggstång på Önnestadsgymnasiet. Händelsen är nu polisanmäld. Foto: Mostphotos/genrebild

Makabra upptäckten: Grisar hissades upp i skolans flaggstång

"Ser självklart allvarligt på det som hänt"

ÖNNESTAD.

När personalen kom till Önnestadsgymnasiet i fredags så upptäckte de att någon hängt upp två döda griskultingar i flaggstången.

En incident man tog allvarligt på från skolledningens håll och som nu också är polisanmäld.

– Vi polisanmäler alla incidenter av den här karaktären och ser självklart allvarligt på det som hänt. Vi hade direkt efter händelsen en dialog med samtliga klasser men fick inte in någon information eller tips om vilka det skulle kunna vara som gjort det här, säger Hans Martinsson, rektor och vd på Önnestadsgymnasiet.

Enligt Hans Martinsson så har djuren tagits från skolans kadavertunna som töms med jämna mellanrum. Tunnan är stängd med lock och man diskuterar nu om det behöver sättas ett lås på tunnan för att undvika liknande händelser igen.

– Vi har aldrig varit med om något liknande tidigare och vår bedömning är att det här är någon form av bus. Men för att undvika sådant här i framtiden är det möjligt ett lås på tunnan är en lämplig åtgärd, säger Hans Martinsson.

Händelsen är nu polisanmäld och det är nu dem som utreder händelsen vidare enligt Hans Martinsson.

Publicerad 18 January 2019 09:01