Flera golden retriever-valpar stals under onsdagen från en kennel utanför Kristianstad. Obs, hunden på bilden har inget att göra med händelsen att göra.

Flera golden retriever-valpar stals under onsdagen från en kennel utanför Kristianstad. Obs, hunden på bilden har inget att göra med händelsen att göra. Foto: Mostphotos.com

Sju veckor gamla hundvalpar stals från kennel

Polisen vädjar om hjälp från allmänheten att hitta valparna

KRISTIANSTAD. En kennel utanför Kristianstad utsattes under onsdagen för ett grovt rån. Sex golden retriever-valpar har stulits och polisen vädjar nu om hjälp.

Av
Andreas Holm

– Vi tar tacksamt emot tips om händelsen, säger Robert Loeffel, presstalesperson för polisen i nordöstra Skåne

Även tips om eventuella annonser på nätet som skulle kunna kopplas samman med de aktuella hundvalparna är av intresse för polisen.

Rånet ska ha inträffat under onsdagsmorgonen utanför Kristianstad.

– En kvinna blev överfallen och misshandlad. I samband med detta bars hundvalparna ut innan gärningspersonerna lämnade platsen, berättar Robert Loeffel.

Sex hundar, samtliga sju veckor gamla golden retriever-valpar blev rånars byte. Enligt polisen ska ingen annat ha stulits.

Under fredagen var läget fortsatt oförändrat.

– Valparna är fortfarande borta. Vi arbetar med att försöka hitta dem, säger Robert Loeffel.

Valparna värderas till omkring 15 000 kronor styck. Det uppger Kristianstadbladet, som var först med att rapportera om händelsen.

– Det är första gången jag har varit med om något liknande, säger Peter Frostlund, inre befäl vid polisen i Kristianstad, till TT.

Publicerad 10 January 2019 10:53