Emil Sigfridsson och Jonas Svensson fick i fredags ta emot årets kulturpris från Kristianstad kommun.

Emil Sigfridsson och Jonas Svensson fick i fredags ta emot årets kulturpris från Kristianstad kommun. Foto: Paola Nordgren

Emil, Jonas och Erika prias för sina kulturgärningar

KRISTIANSTAD. Kommunens kulturpristagare 2018 blev i år Emil Sigfridsson och Jonas Svensson. Under fredagens Kulturgala på Kulturkvarteret, fick de ta emot priset på 50 000 kronor.

Av
Paola Nordgren

Och motiveringen löd:

”Kristianstad kommuns kulturpris 2018 tilldelas två framträdande kulturpersonligheter som under många år tillsammans gett Kristianstadspubliken stora och uppskattade kulturupplevelser på Kristianstads teater. Genom sitt outtröttliga engagemang har dessa två entusiaster tagit den lokala musikscenen till en hög nivå och placerat Kristianstad på kulturkartan".

Emil Sigfridsson är musikern och producenten som med driv och kärlek till musikalernas värld gett Kristianstadspubliken möjligheten att se musikal efter musikal på Kristianstad teater.

Jonas Svensson har varit musikaliskt ansvarig kapellmästare för musikalerna och de har också bjudit på en rad andra konserter i trakten i olika konstellationer.

De poängterar båda att priset är ett ärofullt kvitto på allt de gjort de senaste åren och Kulturpriset sporrar till ännu mer kreativitet enligt Jonas Svensson och Emil Sigfridsson.

Årets kulturstipendium gick till Erika Hansson. Hon fick ta emot stipendiet på 25 000 kronor med motiveringen:

”2018 års kulturstipendium går till en ung och ambitiös musiker från Åhus som sjungit och spelat inför publik sedan 4-årsåldern".

Hon inledde sin musikaliska utbildning vid Musikskolan i Kristianstad och fortsatte sedan vid Furulundsskolans musik- och samhällsinriktade gymnasielinje och läser nu kulturledarprogrammet vid Linnéuniversitet i Växjö. Hon har hörts en hel del på radio och som solist vid en rad olika musikevenemang men har också synts i musikalerna Cats, Sweet Charity och Oliver på Kristianstad teater.

Publicerad 15 October 2018 00:00