Sören Davidsen samlar in pengar till Prostatakampen genom att göra squats iklädd en blå heltäckande dräkt.

Sören Davidsen samlar in pengar till Prostatakampen genom att göra squats iklädd en blå heltäckande dräkt. Foto: Privat

VIDEO: Den blå mannen gör squats till förmån får Prostatakampen

BROMÖLLA

. Den blå mannen har den senaste månaden synts lite överallt. För varje insamlad tia gör han nämligen en offentlig squat iklädd heltäckande blå dräkt.

Anledningen till den offentliga träningen är inte bara för att få snyggare rumpa utan också för att samla in pengar till Prostatakampen. Och för varje insamlad tiokrona så dokumenteras antalet squats på film och läggs upp på mannens Facebooksida, instagramkontot, brajobbattjockis och Linkedin. Och mannen bakom insamlingen är Sören Davidsen som kom på att man kunde förena nytta med nöje för drygt ett år sedan när han gjorde sin första insamling.

– Ja, jag har hållit på med den senaste insamlingen en månad och har samlat in knappt 8000 kronor. Målet är att nå 30 000 till Prostatakampens insamling till i slutet av november och det hoppas jag verkligen att jag ska nå, säger Sören Davidsen.

Exakt var han dyker upp i den blå dräkten är lite en slump. Det kan vara på torget i Bromölla, på gymmet eller utanför ett företag som valt att bidra till insamlingen.

– Många företag som skänker en slant vill gärna att jag står utanför deras företag som då syns i filmen. Annars väljer jag ställen som jag tycker är värda att uppmärksamma. Jag har bland annat stått med utsikt över Ivösjön utanför Bäckaskog och på isen under Växjö lakers isträning och även på årets Vikingamarknad i Näsum. Det är fantastiskt vilket som.

Den blå dräkten åker på så fort det trillar in pengar och genom att utmana sig själv ser han insamlingen som ett sätt att förena både nytta och nöje.

– Ja, frågan är ju hur villiga folk är att bidra till att jag får snyggare rumpa och samtidigt göra något för cancerforskningen. En sjukdom som behöver allt stöd den kan få för att bekämpas. Och genom att göra detta offentligt så passar jag samtidigt på att uppmärksamma träningen också. Just nu är rekordet 50 squats på 72 sekunder.

Publicerad 26 September 2018 11:54