Katerin Mendez berättade om partiets långsiktiga perpektiv som rör mänsklig överlevnad. FOTO: PRIVAT

Katerin Mendez berättade om partiets långsiktiga perpektiv som rör mänsklig överlevnad. FOTO: PRIVAT

Politiker besökte Brobyhomeparty

Av
Åsa Borglin

BROBY. I söndags hölls ett så kallat homeparty i Broby. Ett grepp från Feministiskt initiativ (FI) att nå ut till sina väljare. Riksdagskandidat Katerin Mendez föreläste i uterummet hemma hos Pixie Nordstrand.
Under devisen ”politik i stället för plast” erbjuder FI homepartys för privatpersoner där talespersoner inom partiet ger sin syn på politik.
– Jag nappade för jag ville medverka till en motvikt mot all rasism som sprider sig i Europa, Sverige och Östra Göinge, säger Pixie Nordstrand.
För henne var det därför inte nödvändigt att få folk att rösta just på FI utan att få folk att tänka till och ta ställning mot rasism.
Hon själv är passiv medlem i partiet sedan i höstas och samtidigt ville hon emellertid gärna ge gästerna en annan bild av vad feminism är än den negativa som kommit att dominera i samhället.
Via social medier och lappar i grannarnas brevlådor och på stan lyckades hon samla en grupp på 15 personer, minimumkriteriet för att få en föreläsare hem till sig.
– Jag har bara bott här i två år så jag känner inte så många än, säger Pixie Nordstrand.
Låga huspriser och ingift släkt lockade henne från Stockholm till Broby.
Intresset runt hennes homeparty gör att hon funderar på att starta en studiecirkel kring politiska frågor.
– Jag hörde att många inte vågade sig hit i rädsla av att bli utpekade, men får de mer kunskap och kan tala för sin sak tror jag att det stärker dem, säger hon.

Publicerad 06 May 2014 10:00