Foto: Mostphotos

Vi vill ha tillbaks våra bussar

ÖNNESTAD. Vi har nu under några år haft tåg som stannar i Önnestad vilket är bra. Men alltför ofta är tågen inställda eller kommer dom försent. Nu blir det tyvärr inte av med dubbelspår mellan Hässleholm och Kristianstad vilket hade underlättat tågtrafiken mellan dessa två orter. Vi har många gånger råkat ut för inställda tåg, dålig service samt ingen information. Flera gånger har ersättningsbussar helt uteblivit.

När jag och, min fru skulle åka till Stockholm för några veckor sedan så kom vi till station i tid och vi tittade i vår app och där stod det att tåget skulle gå enligt tidtabell. När vi stod där och inväntade tåget så utropade man i högtalarna att tåget var två minuter försenat. Vi väntade ytterligare en stund och så dyk nästa meddelande i högtalarna upp.

Då sa man att tåget stod stilla p.g.a lokfel. Och ingen information om ersättningsbussar. Eftersom vi skulle åka vidare till Stockholm hade vi inget annat val än att beställa en taxi till Hässleholm och det var precis som vi lyckades komma med tåget. Resan med taxi gick på 650:- alltså mer än resan till Stockholm. Kära politiker vi önska bussarna tillbaks på morgon och kvällarna. Jag vill se och höra någon av politikerna svara på detta på och ge sin syn på det hela. Jag vet också att Vinslöv kämpar man intensivt för att få bussarna tillbaks.

Åke Lagergren

Publicerad 19 December 2018 13:55