Datum för sommarens Musikkvällar är spikade.

Datum för sommarens Musikkvällar är spikade. Foto: Mostphotos

Musikkvällarna är tillbaka även i sommar

KRISTIANSTAD.

Förra årets Musikkvällar på Stora Torg med artister som Plura, Smens Baglomma, Linnea Henriksson bland annat, blev en succé. Vilket gör att man väljer att köra evenemanget för tredje gången sommaren 2020.

Av
Paola Nordgren

I somras fick city ta del av fem tisdagskvällar med en rad olika musikgenrer, teman och folkkära artister. Uteserveringarna runt om på torget var fullsatta kväll efter kväll och publiken sjöng, dansade och myste tillsammans framför scenen. Efter två somrar med musik på torget har inslaget börjat etablera sig som en del av sommaren i Kristianstad.

Detta året tar man det steget längre, efter önskan från både publik och krögare och förlänger säsongen från 30 juni, 14 juli, 21 juli, 28 juli till 4 augusti. Redan nu är med andra ord redan fem kvällar bekräftade, men möjligheten för en sjätte kväll är inte heller uteslutet.

– Det är ett väldigt lyckat koncept och fantastiskt att vi för tredje året kan utveckla det ännu mer. Men också att fler och fler, både boende och besökande, får upp ögonen för Kristianstad som sommarstad. Vi är oerhört tacksamma och stolta för samarbetet vi har med Sparbanken Skåne som möjliggör dessa kvällar, säger Charlotte Svärd, verksamhetsledare för Handelsstaden Kristianstad.

Vilka sommarens artister blir kommer att släppas under våren.

Publicerad 08 January 2020 00:00