Coop och övriga verksamheter på Vä handelsområde har nu fått nya fastighetsägare.

Coop och övriga verksamheter på Vä handelsområde har nu fått nya fastighetsägare. Foto: Pressbild

Köpcenter i Vä köps av Skåneporten

VÄ.

I början av december blev affären av stadsdelscentret i Vä som tidigare ägts av Coop Kristianstad/Blekinge färdig. Det innebär att de nya ägarna sedan den 5 december är Skåneporten Fastigheter.

Av
Paola Nordgren

Det innebär i sin tur också att Coop i Vä numera är en av hyresgästerna hos Skåneporten Fastigheter.

– Vi vill fokusera på vår kärnverksamhet som är att driva framgångsrika Coopbutiker under devisen Prisvärd Hållbar Matglädje. Vi är glada att få sälja till en lokal och långsiktig aktör som kommer att förstärka området med mer handel vilket är bra för oss och våra kunder som kommer från ett allt större upptagningsområde runt Vä, säger Peter Mattisson, Chef Fastighet & Etablering på Coop Kristianstad Blekinge i ett pressmeddelande.

Affären innebär att Skåneporten tar över ägandet av totalt 4.000 m2 uthyrningsbar yta. Inom fastigheterna finns möjlighet att bygga ytterligare cirka 10.000 m2 verksamhetslokaler.

– Läget utmed E22:an, den starka lokala förankringen och det långsiktiga samarbetet med Coop gör centret till en attraktiv mötesplats. Vår ambition är att utveckla området och komplettera de befintliga verksamheterna med mer servicehandel, säger Andreas Meyer, VD på Skåneporten Fastigheter.

Publicerad 06 December 2019 00:00