Socialsekreteraren är kritisk till det nyinförda böneförbudet i kommunen.

Socialsekreteraren är kritisk till det nyinförda böneförbudet i kommunen. Foto: Adobe Stock

Efter förbud: Socialsekreterare anmäler sig själv för bön på arbetstid

"Alla har rätt att ha den tro man har"

BROMÖLLA.

En socialsekreterare i Bromölla anmäler sig själv för att ha bett på jobbet – det för att hon är kritisk till kommunens införande av böneförbud på arbetstid. "Alla har rätt att ha den tro man har", säger Pernilla Franklin, till Kristianstadbladet.

För en knapp månad sedan blev det klart med riktlinjerna att det är förbjudet att be på arbetstid för de som jobbar på Bromölla kommun.

I ett brev till kommunstyrelsen anmäler socialsekreteraren sig själv och förväntar sig en reprimand för att hon ber på arbetstid.

”Jag anmäler att jag har bett och att jag kommer att be på arbetstid i fortsättningen och jag förväntar mig att politikerna som drivit igenom detta beslut även beslutar om lämplig sanktion”, står det i brevet.

Socialsekreteraren Pernilla Franklin är kristen och berättar för Kristianstadbladet att hon ofta ber en bön bland annat om att få mer tålamod i sin yrkesroll.

– Jag utreder barn som far illa och det kommer dagligen upp situationer där jag känner behov att rikta mig i en tyst bön till Gud för att kunna göra ett bättre jobb, säger hon till tidningen.

Hon är kritisk till beslutet om böneförbud och ville säga ifrån och hon anser att religionsfrihet är en viktig fråga.

– Som kristen känner jag att alla har rätt att ha den tro man har. Och det är inte bara muslimer som ber, säger hon till Kristianstadbladet och fortsätter;

– Jag hoppas de drar tillbaka beslutet. Jag vill visa på det absurda att ha en sådan riktlinje när vi i Sverige har religionsfrihet.

Publicerad 10 July 2019 11:29