Foto:Mostphotos

Foto:Mostphotos

Kristianstad/Österlen airport hotas av nedläggning

KRISTIANSTAD. Flygplatsen i Kristianstad hotas av nedläggning. Det visar den granskning som Stockholms handelskammare har gjort kan ske om regeringens föreslagna flygskatt införs. 
På lokal nivå är man kritiska. En nedläggning innebär inte bara att man blir utan flygplats utan också att många jobb går förlorade.
-Jag är inte förvånad över att ett extrem-parti som MP lägger det här förslaget, men vad säger S? Är S i Skåne verkligen beredda att offra Kristianstad flygplats och viktiga tillväxtmöjligheter för att gå regeringen i Stockholm till mötes?,-Vi riskerar att förlora massvis med jobb i Kristianstad med omnejd om det här förslaget går igenom. Det kan vi aldrig acceptera!, säger Gilbert Tribo, Liberalernas gruppledare i Skåne i ett pressmeddelande.
Enligt  Christer Nylander, Liberalernas gruppledare i riksdagen skulle detta innebära att det blir dyrare för vanligt folk att resa och för företag att etablera sig i Sverige utan att gynna klimatet.
Utredningen visar att det inte bara är flygplatsen i Kristianstad som är hotad. Om regeringens förslag går igenom kan ytterligare sex flygplatser runt om i landet behöva läggas ned. Totalt rör det sig om cirka 25,000 jobb som kan gå förlorade.
 

Publicerad 27 June 2017 13:00