Överens med IFK – men guldtränaren kan lämna

"Det händer lite i mellanöstern"

Av
Gustav Persson

HANDBOLL. IFK Kristianstad är överens med Ola Lindgren om ett nytt kontrakt. Men inget är påskrivet och guldtränaren kan fortfarande lämna klubben efter säsongen.
– Det händer lite i Mellanöstern som gör att det kan bli intressant, säger tränaren till Aftonbladet.
Ola Lindgren har vunnit två raka SM-guld med IFK Kristianstad och tagit klubben till fyra SM-finaler på lika många år. Under tiden har han samtidigt lett det svenska landslaget tillsammans med Staffan Olsson. De båda har nu lämnat förbundskaptensjobbet och Ola Lindgren är överens med IFK Kristianstad om ett nytt treårskontrakt.
Men, inget är påskrivet än och det kommer det inte heller bli förrän tidigast i februari, säger Lindgren till Aftonbladet.
­– Det kan finnas intresse på marknaden, säger han.
Flera tidningar har rapporterat om att Flensburgs svenske tränare Ljubomir Vranjes är på väg att lämna klubben. Något som öppnar för Lindgren.
– Klar att man skulle lyssna om Flensburg hörde av sig. Men jag har blickarna ännu längre bort, till varmare breddgrader. Och jag har gjort Bundesligaresan redan.
Istället säger tränaren att det är Mellanöstern, där ekonomin är en helt annan, som lockar mest.
– Det finns inget på bordet ännu. Men det rör sig lite där som gör att jag avvaktar januari.
Enligt Lindgren lockar både klubb- och landslag. Samtidigt ger han supportrarna i Kristianstad ett relativt lugnande besked när han säger att han trivs väldigt bra i klubben och med största sannolikhet stannar där.

Publicerad 03 January 2017 15:00

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag