Foto: Mostphotos.com
Foto: Mostphotos.com
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Polisen: Kvarlevor tillhör inte försvunnen turnéledare

Svampplockare hittade benrester på Ivön


KRISTIANSTAD. Skelettfyndet på Ivön utanför Kristianstad tillhör inte den försvunne turnéledaren Lelle Hildebrand. Det meddelade polisen på onsdagen.

– Vi kan konstatera att kvarlevorna inte tillhör Lelle Hildebrand, säger polisens presstalesperson Nils Norling till Lokaltidningen.se

Det var under söndagen den 9 juli i år som en svamplockare hittade resterna av en människa på Ivön.

Inledningsvis hade polisen en lista med cirka 100 försvunna personer som anses vara särskilt intressanta i utredningen. Sedan gallrades listan ner till tjugo personer, däribland den försvunne Lelle Hildebrand som försvann vid en konsert i Sölvesborg för 18 år sedan.

Men nu kan alltså polisen utesluta att kvarlevorna tillhör den försvunne turnéledaren. Därmed fortsätter arbetet med att ta reda på vem benresterna tillhör.

– Vi räknar med att det tar den här och nästa vecka innan vi vet om kvarlevorna tillhör någon av de tjugo personer som anses extra intressanta.

Arbetet med att identifiera kvarlevorna utförs av Rättsmedicinalverket, som använder sig av bland annat tandkort och röntgenbilder på gamla benbrott för att försöka få en träff.

– Arbetshypotesen är att det rör sig om en man, men vi vet inte med hundra procents säkerhet, säger Nils Norling.

Anhöriga till Lelle Hildebrand har underrättats av polisen.


Publicerad: 09. augusti 2017 11:49
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Kristianstad

Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa