Emil Jensen. Foto: Amanda Lindholm
Emil Jensen. Foto: Amanda Lindholm
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

På gång i veckan


Lotta Engberg gästar revy

Vad: Bjärnums Casinogäng firar 30 år av skratt, sång, teater och dans, och det ska firas i vår. Som gästartist är Lotta Engberg med, som gör sin revydebut i Bjärnum.

Var: Hässleholm kulturhus

När: Premiär 25 mars klockan 18

Möt Martina Haag

Vad: Möt skådespelerskan som sadlade om och började skriva vid 39 års ålder. Martina Haags senaste bok ”Det är något som inte stämmer” blev snabbt en av de mest omtalade böckerna, som en skildring av en skilsmässa där författaren Petra efter sin separation tillbringar 21 dagar i en fjällstuga. Detta i samband med Martina Haags separation från Erik Haag.

Var: Ystads stadsbibliotek

När: 22 mars klockan 19

Mångsidige Emil Jensen

Vad: Emil Jensen är tillbaka med en ny föreställning med Riksteatern. Emil är en av landets mest mångsidiga artister, på scen blandar han musik, lyrik och komik till en helt egen genre i sina hyllade mellansnack och låtar. Han har en förmåga att ta sig an de mest angelägna och brännande aktuella ämnen, men alltid genom humorn, ljuset och komiken.

Var: Ystads teater

När: 26 mars klockan 19

Pratar om antikfavoriter

Vad: Som en försmak till Antikmässan i Brösarp kommer antikhandlarparet Björn och Ann-Margret Litzén från Tantalus Antik i Brösarp och berättar om bland annat antikbranschen i dag och trender genom åren. Björn och Ann-Margret Litzén tar också med sig egna favoritantikviteter för att ge möjligheter att ”se och känna” och ställa frågor. Antikmässan i Brösarp pågår 31 mars-2 april.

Var: Brösarps konsthall, Tomelilla

När: 22 mars klockan 19

Proggband till Kristianstad

Vad: Även om man skulle vilja så är det svårt att placera in kultbandet Kebnekajse i ett musikaliskt fack. Progg säger vissa, svensk folkrock säger andra, traditionell spelmansmusik i modern tappning med elektrifierade instrument säger dem själva. Trots att de aldrig förbundit sig att föra någon form av politisk talan blev de proggrörelsens flaggskepp på tidigt sjuttiotal. Om Kebnekajse någonsin spelat i Kristianstad var det väldigt länge sedan

Var: Kulturkvarteret Kristianstad

När: 24 mars klockan 20

Dramatisk visning

Vad: Följ med på en dramatiserad kvällsvisning med skådespelaren Bror Tommy Borgström. Den 24 mars 1532 blev bröderna utkastade från klostret. Föranmälan till Klostrets reception.

Var: Klostret i Ystad

När: 24 mars klockan 19

Johan Glans på världsturné

Vad: Johan Glans är en av landets populäraste och mest prisbelönta komiker. Han har bland annat utsetts till Årets manliga komiker två gånger och har varit ute på flera framgångsrika standup-turnéer. 2008 åkte han ut på en ”World Tour of Skåne” och fem år senare var det dags för ”World Tour of Skandinavien”, som spelades i hela Norden och hyllades i media.

Var: Kristianstad arena

När: 24-26 mars

Lättsamt om vädret

Vad: Hör Nils Holmqvist, meteorolog på Svt som vill att vi blickar uppåt, berättar om boken ”Himlen är vackrast med lagom mycket moln” - en pedagogisk, poetisk och humoristisk berättelse om allas favoritsamtalsämne nummer ett. Han vill få oss att förstå hur stormar, värmeböljor, skyfall, otaliga lågtryck och högtrycksryggar blir till. Ett arrangemang i samarbete med Naturskyddsföreningen.

Var: Tomelilla kulturhus

När: 23 mars klockan 18.45

En läsfrämjare berättar

Vad: En kväll om språkets och skönlitteraturens roll i samhället för såväl individens orienteringsförmåga som demokratins välmående. Med utgångspunkt från sin nya novellsamling ”Karlssons pojke” berättar författaren och läsfrämjaren Torgny Karnstedt om det svenska folkhemmets uppgång och fall och vår tids dramatiska globala skeenden.

Var: Simrishamns bibliotek

När: 20 mars klockan 19

Martina Haag. Foto: Anna-Lena Ahlström
Martina Haag. Foto: Anna-Lena Ahlström

Publicerad: 18. mars 2017 09:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Kristianstad

Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa