Rektor Roger Dehlén är mer än nöjd över resultatet av den nya Kulltorpsskolan.

Rektor Roger Dehlén är mer än nöjd över resultatet av den nya Kulltorpsskolan. Foto: Paola Nordgren

Totalrenoverade Kulltorpskolan är nu igång igen

Efter två år i baracker är nu nya skolan invigd

KULLTORP.

I drygt två år har Kullturpsskolan hållit stängt för renovering. Men lagom till skolstart i höst slog man nu upp dörrarna till en totalrenoverad skola.

Av
Paola Nordgren

Fredagen den 6 september invigdes den totalrenoverade Kulltorpskolan i Kristianstad. Bygget som pågått i två år har inneburit att den gamla skolan har rivits helt och ersatts med helt nya byggnader och det var en mycket nöjd, Roger Dehlén, rektor, som inledde invigningen.

– Jag kan bara säga att jag är överlycklig. Skolan är helt fantastisk och jag är väldigt tacksam att man har lyssnat på alla våra önskemål. Vi smygöppnade redan i somras med sommarfritids så de fick vara först med att bo in sig och testa de nya lokalerna. Nu när höstterminen drog igång så öppnade vi upp på riktigt.

På skolan går idag omkring 390 elever från förskoleklass till årskurs 6 men kan ta emot 420 elever. Vilket är dubbelt så många som tidigare.

– Det är många barn i Kristianstad och ett högt tryck på våra skolor inte minst här på Kulltorp. Skolan är ett pedagogiskt redskap och och ska byggas för eleverna och det har man verkligen lyckats med här, säger Roger Dehlén.

Inför höstterminen har man i Kristianstad invigt tre nya skolor i kommunen varav Kulltorp är en av dem.

Prislappen landade på cirka 178 miljoner kronor.

Publicerad 06 September 2019 00:00