Petter pratar om modet att våga, på årets näringslivsmässa den 16 september.

Petter pratar om modet att våga, på årets näringslivsmässa den 16 september. Foto: Mostphotos

Petter blir huvudtalare på årets näringslivsmässa

För tredje året på Kristianstad/Österlen Airport

EVERÖD.

Årets näringslivsmässa den 16 september kommer precis som de senaste åren att äga rum på Kristianstad/Österlen Airport. Då fylls ännu en gång både flygplats och hangarer med företagsamma och initiativrika besökare och gäster.

Av
Paola Nordgren

Årets tre ledord är mod, kraft och stolthet och det är också där man tagit avstamp när man bjudit in årets föreläsare och talare till mässan som de tre senaste åren haft lapp på luckan och fyllts till sista plats vilket innebär över 700 besökare.

I är gästar bland annat sex företag som på scen kommer prata om vad som gör dem stolta, vad som ger dem mod och kraft att leda sitt företag.

Dagens andra föreläsare på stora scenen blir sedan årets kvinnliga talare 2018, Susanne Pettersson – mental rådgivare, inspiratör, föreläsare med sin bejublade föreläsning ”Kraften i Dig”. Hon är född i Tyringe och har spelat tennis på elitnivå och kommer under årets näringslivsmässa att prata om vad som krävs för att må och prestera bra, hur man hanterar motgångar och hur man våga byta och bryta mönster.

– Vi har lite annat upplägg i år. Vi kör två huvudakter och så en punkt som vi kallat stolthetspunkt där vi kallar upp några av våra lokala företagare. Sedan har vi tagit bort miniseminarierna och istället lagt till tid att nätverka. Fysiskt har vi också flyttat oss till parkeringssidan, berättar Malin Wildt-Persson Skåne Nordost.

Mod att gå sin egen väg hade också artisten Petter och kreativiteten har varit hans språk genom hela hans karriär och det har också gjort honom till något stort inom musikvärlden. Med exempel från sitt eget liv kommer publiken att få lyssna på vikten av att gå sin egen väg och ha viljan att övervinna sina motgångar.

Ledorden kommer med andra ord att forma hela dagen på nordöstra Skånes näringslivsmässa.

– Det ska bli spännande att se hur aktiva våra besökare gör sig i nätverkandet eftersom vi arbetat mycket med detta inför årets mässa, hoppas på många nya möten och att besökarna tar mod till sig och inte bara pratar med människor de redan känner.

Publicerad 25 August 2019 00:00