Föreställningen Sigfrid och draken besöker Degeberga.

Föreställningen Sigfrid och draken besöker Degeberga. Foto: Pressbild

Världspremiär av nyskriven vikingasaga i Degeberga

Sigrid och Draken kommer till Hembygdsparken

DEGEBERGA.

Till helgen den 15 juni fylls Degeberga hembygdspark av stora och små spelmän. Som avslutning på Barnstämman där barn och ungdomar spelar tillsammans, kommer publiken även bjudas på världspremiär av en nyskriven musikteater med inspiration från den vikingatida sagovärlden.

Av
Paola Nordgren

Föreställningen ”Sigrid och Draken” är en modern bearbetning av den vikingatida berättelsen om Sigurd drakdräparen och har här fått en kvinnlig karaktär i huvudrollen i form av riksspelman Anna Rynefors. Speciellt till föreställningen har man också skapat en drake som är 2 meter hög och har 140 cm i vingspann.

Tack vare autentiska vikingakläder och tidstrogna musikinstrument ger man sagan en ton som förflyttar publiken genom tid och rum – till en tid då drakar fanns på riktigt.

I Degeberga hembygdspark, får publiken följa med och träffa både Sigrid och draken men också hennes häst Grane och Sigfrids farfar publiken får också lära sig att man aldrig ska väcka en drake som sover. Vikingatida sagor, kvinnliga krigare och draklegender vävs med andra ord samman i en spännande familjeföreställning.

Publicerad 12 June 2019 00:00