Vid en husrannsakan i fotbollstränarens källarförråd hittades en lyxväska innehållande en k-pist, en skarpladdad pistol och hundratals patroner av ammunition.

Vid en husrannsakan i fotbollstränarens källarförråd hittades en lyxväska innehållande en k-pist, en skarpladdad pistol och hundratals patroner av ammunition. Foto: Polisens förundersökning

Kristianstadsbo åtalas för att ha försett fotbollstränare med narkotika

Trots bevis nekar mannen till brottet

KRISTIANSTAD/LAHOLM.

En tidigare tränare för en fotbollsklubb i Laholms kommun har åtalats misstänkt för grovt vapen- och narkotikabrott. Under husrannsakan i februari hittade polisen bland annat en kulsprutepistol, en skarpladdad pistol, ammunition och mängder med knark. Enligt åtalet kommer narkotikan från en man i Kristianstad.

Av
Rickard Gustafsson/Paola Nordgren

Polis och åklagare har sedan i februari utrett den man som tidigare varit aktiv som fotbollstränare i en fotbollsklubb i södra Halland. Mannen greps den 22 februari i Halmstad och har suttit häktad sedan den 25 februari, misstänkt för grovt vapen- och narkotikabrott.

När fotbollstränaren greps hittade polisen nästan 2 000 tabletter av den syntetiska och narkotikaklassade opioiden tramadol. Utöver det beslagtogs en mindre mängd kokain och en patron av 9 millimeters kaliber. Inuti en Louis Vuitton-väska hittade man också en kroatisktillverkad kulsprutepistol, med tillhörande magasin, och 300 patroner samt en skarpladdad pistol. I förrådet återfanns också narkotika och dopningsmedel.

En kulsprutepistol tillverkad i Kroatien återfanns i fotbollstränarens förråd, tillsammans med flera magasin och 300 patroner.

En kulsprutepistol tillverkad i Kroatien återfanns i fotbollstränarens förråd, tillsammans med flera magasin och 300 patroner. Foto: Polisens förundersökning

På beslagslistan från förrådet finns också 153 gram kokain, cirka ett kilo cannabis – hälften hasch och hälften marijuana, 1 500 tabletter tramadol, 4 500 tabletter av märkena alprazolam och klonazepam och närmare 100 dopningstabletter av märkena anastrozol och stanozolol. Han nekar till alla anklagelser förutom dopningsmedlen.

I utredningen figurerar även två män i 25- respektive 40-årsåldern hemmahörande i Kristianstad respektive en ort nordväst om Halmstad.

Kristianstadbon är misstänkt för att ha sålt över 3 000 tabletter tramadol till fotbollstränaren. Halmstadbon i sin tur är misstänkt för grovt vapenbrott då polisens tekniker funnit hans dna på kulsprutepistolen.Båda nekar till de misstänkta brotten.

Kristianstadsbon säger i förhören att han aldrig träffat de båda andra männen och hur hans fingeravtryck hamnat på flera olika påsar med narkotika, som dessutom hittats i fotbollstränarens hem och förråd kan han inte svara på.

– Jag är i chock, jag har ingen aning om hur mina fingeravtryck hamnat där, säger Kristianstadsbon i förhören.

Publicerad 12 June 2019 09:04