Helena Bergh arrangerar den 18 augusti en Familjedag för familjer som annars inte kommer iväg på någon aktivitet i sommar. Förutom flera volontärer så sponsras också dagen av Skånes änglar.

Helena Bergh arrangerar den 18 augusti en Familjedag för familjer som annars inte kommer iväg på någon aktivitet i sommar. Förutom flera volontärer så sponsras också dagen av Skånes änglar. Foto: Privat

Helena ser till att fler familjer får möjligheten till en härlig sommardag

Arrangerar Familjedag på Ivö

KRISTIANSTAD

. Helena Bergh tog för några år sedan initiativet till Julhjälpen i Kristianstad. I sommar är det dags för Familjedagen på Ivö som riktar sig till familjer med barn i åldrarna 3-13 år som inte har ekonomiska förutsättningar att komma iväg på någon semester under sommarlovet.

– Jag ser att det finns ett stort behov även här. Genom mitt arbete och genom Julhjälpen träffar jag mycket människor som jag vet inte har möjligheten att komma iväg på något kul under sommaren och det tär på mig. Jag har sedan jag startade Julhjälpen i Kristianstad funderat på det här och i sommar blev det möjlighet, berättar Helena Bergh.

Hon har i sommar fått hjälp av Carolina Pruijssers, Eva Melin och Ann Svanström och drygt tio extra medhjälpare att dra i Familjedagen, vilket krävs för att få allting att fungera.

– Ja, det kommer att bli en dag full med aktiviteter med allt från kanotpaddling och skattjakt, överraskningar och grillning. För att planera allt krävs det att vi är några stycken och jag känner redan nu att det kommer att bli en väldigt bra dag och förhoppningsvis ska även de barn som varit med här ha något roligt att berätta när de kommer tillbaka till skolan efter sommarlovet.

Foto: Mostphotos

Dagen riktar sig till de familjer som inte själva har ekonomin att göra några egna större utflykter eller aktiviteter och precis som till Julhjälpen så kontaktar familjerna själva någon av de ansvariga för att anmäla sig till att vara med.

– Vi har satt ett tak på 75 personer. Fler vågar vi inte ta emot eftersom det är första gången vi gör det här och vi vill att alla som är på plats ska kunna bli tillgodosedda en sådan här dag. Det är redan många som hört av sig och vill vara med och jag hör när vi pratar vad det betyder för dessa människor att de har något att se fram emot i sommar, vilket känns underbart att kunna göra för dem, säger Helena Bergh.

Publicerad 11 June 2019 00:00