Maria Hub och Veronica Börjesson har renoverat den K-märkta byggnaden varsamt och den 4 juni var det premiär för Sotnosen i Fornstugan

Maria Hub och Veronica Börjesson har renoverat den K-märkta byggnaden varsamt och den 4 juni var det premiär för Sotnosen i Fornstugan Foto: Paola Nordgren

Knasig mat och skönt parkhäng – när Sotnosen öppnar upp i Fornstugan

"Alla ska ha råd att hänga här"

KRISTIANSTAD.

För en och en halv månad sedan fick Veronica Börjesson och Maria Hub som driver Sotnosens Korvcafe utanför Österslöv nycklarna till Fornstugan i Tivoliparken. Nu har man slagit upp dörrarna till det nya caféet som man hoppas ska innebära mer naturligt parkhäng för Kristianstadsborna.

– Vi har inspirerats av Far i Hatten i Malmö, som alltid bjuder på ett härligt parkhäng och vi vill att alla ska kunna hänga här. Därför har vi också fokuserat på bra mat som alla har råd med, berättar Maria Hub.

De är dock tydliga med att Korvcaféet som de driver sedan tidigare inte kommer att flytta till Fornstugan.

– Nej, vi kommer att hålla korven kvar på Korvcafét. Den enda kopplingen är väl att vår mat är lite knasig och det kommer den att vara även här i Fornstugan och att jag och Veronica kommer att finnas på båda ställena, precis som en del av den övriga personalen, berättar Maria Hub.

Menyn planeras också att bytas ut med jämna mellanrum och istället för en tallrik kommer maten att serveras i glasburkar och precis som på Korvcafét så fokuserar man också här på närodlade smakupplevelser.

Även om det varit en hektisk månad inför premiären, samtidigt har man också sett till att boka in flera musikkvällar i sommar för att ge det lilla extra till besökarna, från trubadurer till DJ,s. Förhoppningen är också en fin sommar, så att den renoverade uteserveringen kan innebära skönt parkhäng för alla besökare.

Skönt parkhäng väntar för gästerna på uteserveringen.

Skönt parkhäng väntar för gästerna på uteserveringen. Foto: Paola Nordgren

– Det är verkligen skönt att vara på plats och igång och det är ju en dröm som nu gått i uppfyllelse då vi sneglat på den här lokalen i många år. Nu äntligen är vi här, säger Veronica Börjesson.

Publicerad 05 June 2019 11:04