Jihed Jaballah tar plats i IFK efter sommaren.

Jihed Jaballah tar plats i IFK efter sommaren. Foto: Skärmdump Youtube

Tunisisk landslagsspelare förstärker IFK

Jihed Jaballah tar plats i laget efter sommaren

Av
Paola Nordgren

KRISTIANSTAD. IFK Kristianstad förstärker truppen inför nästa säsong. Den tunisiske landslagsspelaren Jihed Jaballah har nu skrivit på för två år i Kristianstad och ansluter till truppen i sommar. Kontraktet börjar att gälla i juli och sträcker sig över två säsonger.

– Jag är väldigt glad över att komma till IFK Kristianstad, en stor klubb med stora ambitioner. Jag har hört mycket gott om de orangea supportrarna och det ska bli kul att få spela inför en så stor publik. Det ska även bli inspirerande att tränas av Ljubomir Vranjes som är en aktad tränare, säger Jihed Jaballah i ett pressmeddelande.

Mittsexan som når 204 centimeter över marken hörde tidigt av sig när det stod klart att Ljubomir Vranjes blev klubbens nya tränare.

Enligt klubbens sportchef Jesper Larssonså är Jihed en kraftfull linjespelare som inte är så lätt att hitta i Sverige.

– Han är stor, stark och kommer att spetsa till vår M6-position på ett bra sätt. Det kommer att ta lite tid innan han hittar rätt i sin nya omgivning med nytt land och nytt språk, men på handbollsplanen kommer han att visa vilken klass han besitter. Offensivt är han bra på att spärra, fånga boll och fajtas till han får en chans. Defensivt har han fortfarande en del att jobba med men vi kommer definitivt att nyttja honom även där

Publicerad 22 May 2019 09:05