Foto: Paola Nordgren

Förvaltningschef kallade personal för kufar: "Olämpligt och korkat

Enligt henne själv menade hon inte det hon sa

KRISTIANSTAD. Arbete och välfärdsförvaltningens chef Merete Tillman och blivande biträdande kommundirektör benämnde kommunens extraarbetare som "kufar". Vilket har fått andra att reagera, rapporterar Kristianstadsbladet.

Av
Paola Nordgren

Merete Tillman själv poängterar dock att hon inte menade vad hon sa.

– Det var olämpligt och korkat, men det var ju inget menat med det. Det slank ur mig i en agiterad budgetdiskussion med mina medarbetare, säger hon till tidningen.

De hon benämnde som "kufar" är de drygt 200 personer som kommunen anställt på så kallade extratjänster, där långtidsarbetslösa och nyanlända, har tjänster som bekostats av staten och som innebär att de bland annat städar gator runt om i Kristianstad. Staten ska dock ha meddelat att pengarna för dessa tjänster nu är slut och det var i samband med diskussionerna runt detta som hon uttryckte sig med ordet " kufar" om dessa personer.

Kommundirektör Christel Jönsson har enligt tidningen fått information om händelsen som nu också diskuterats bland politiker och tjänstemän som i vissa fall uttryckt att de anser Merete Tillman olämplig som biträdande kommundirektör. Christel Jönsson ska dock ha fortsatt förtroende för Tillman.

Kristianstadsbladet har inte lyckats nå Tommy Nilsson för en kommentar.

Publicerad 21 May 2019 10:12