Sadlar för miljoner har stulits.

Sadlar för miljoner har stulits. Genrefoto: ADOBE STOCKS

Sadlar för miljonbelopp stjäls av utländska ligor

När stölderna upptäcks har tjuvarna ofta flytt landet

KRISTIANSTAD.

För några dagar sedan stals sadlar för en halv miljon från en ridklubb i Kristianstad. "Det har varit ett antal liknande stölder. Sadlar är väldigt dyra, men ligger ofta helt oskyddade", varnar polisens pressinformatör Robert Loeffel.

Av
ANDERS G BERGQUIST

I slutet av förra veckan kom de ansvariga till stallet på morgonen och upptäckte att en dörr var uppbruten.

– I lokalerna hade de brutit upp ett 20-tal skåp och tagit sadlar för en halv miljon, det är tyvärr ofta de summorna det rör sig om, säger Robert Loeffel.

Tidigare har det varit inbrott i fyra stall i Kävlingetrakten och Östra Göinge och polisen är säkra på att det är organiserat.

– När de får ihop så många sadlar som i Kristianstad misstänker vi att de omedelbart kör till färjan och lämnar landet, berättar Robert Loeffel.

Han berättar att det sannolikt rör sig om beställningsjobb och att sadlar och annan hästutrustning har stort värde i utlandet.

– Det är lätt att försvinna med stöldgodset, tyvärr är upptäcktsrisken låg, säger Robert Loeffel.

Han vill skicka en uppmaning till ridskolor och hästbönder.

– Utrustningen är väldigt dyr, men ofta räcker det med en liten skruvmejsel för att ta sig in och stjäla sadlarna. Se till att utrusta lokalerna med godkända larm, så minskar risken för inbrott, uppmanar Robert Loeffel.

Publicerad 16 May 2019 12:34