Samlare från hela världen träffas i Åhus.

Samlare från hela världen träffas i Åhus. Foto: Wikimedia.commons

Unik samlarträff väntar hos Absolut

200 samlare från 28 länder kommer till Åhus

ÅHUS.

Runt 200 Absolutsamlare från totalt 28 länder är under torsdagen på plats i Åhus för att byta erfarenheter men också för att besöka det nya besökscentret Absolut Home och eventuellt också få chansen att förfina sina samlingar.

Av
Paola Nordgren

Några av de mest långväga gästerna har rest ända från Chile för samlarträffen och för att få chansen att besöka Åhus och det som är själva hjärtat av Absolut. Förutom besöket kommer det för gruppen också innebära att en exklusiv jubileumsflaska kommer att auktioneras ut till den med vinnande budet. En samlarflaska kan ha ett värde på allt från 20.000 till 50.000 kronor.

– Absolut har en enorm dragningskraft runt om i världen och det finns sedan lång tid tillbaka ett starkt och etablerat community av Absolut-samlare och entusiaster. Nu har dom bjudits in för att i samlad trupp få besöka skånska Åhus som ju är själva hjärtat av Absolut, berättar Annie Lundgren.

På frågan vad det innebär att vara en Collector i Absoluts värld svarar en av de inbjudna personerna:

– Att man hjälper andra att utöka sin samling när man kan. Att ha vänner över princip hela jord klotet som man kan åka och hälsa på om man är ute och reser. Att frun vill slå ihjäl en när man går runt tre dagar och letar flaskor på semestern som är till för vila och tillbringa med henne ;) Att nästan alltid behöva ha ett större hus för allt får inte plats. Att man planerar semestern efter vart det finns samlarobjekt att köpa.

Publicerad 15 May 2019 11:55