Malte Sten Michalski satte första pilen direkt.

Malte Sten Michalski satte första pilen direkt. Foto: Paola Nordgren

Fritidshemmets dag firades med tivoli

Väskolans fritidshem fyllde skolgården med aktiviteter

VÄ.

För barnen på Väskolans fritidshem innebär "Fritidshemmet dag" numera tivoli på skolgården. Så var det även i år och barnen bjöds förutom på popcorn och korv i bröd också på flera tivoliaktiviteter.

– Ja, det är femte eller sjätte året i rad som vi arrangerar tivoli för barnen den här dagen. Förr hade vi alltid en festival tillsammans med övriga fritidshem i kommunen men när det blev för stort valde vi att köra tivoli på skolgården istället, vilket brukar vara uppskattat, berättar Birgitta Kjellkvist fritidspedagog på Väskolan.

Under hela eftermiddagen kunde barnen fritt besöka en rad olika stationer, allt från att kasta ner plåtburkar till att kasta pil på vattenballonger eller göra grimaser med munnen full av kex och vid en egen station väntade mellanmål i form av korv i bröd och popcorn och självklart fanns det också ett godishjul att snurra på.

Malte Sten Michalski var först ut att testa pilarna och träffade mitt i prick på första försöket så att vattnet stänkte och det var en lycklig kille som sedan sprang vidare för nästa utmaning.

Publicerad 14 May 2019 00:00