Skåneleden knöts nu samman med Blekingeleden.

Skåneleden knöts nu samman med Blekingeleden. Foto: Wikimedia.commons

Ny Skåneled invigdes i Näsum

Även premiär för nya motionsslingor

NÄSUM.

Samtidigt som man invigde den nya sträckan av Skåneleden den 11 maj så invigde man också ortens nya motionsslingor med en fullspäckad dag i naturreservatet Näsums Bokskogar.

Av
Paola Nordgren

– Det är inte ofta man lyckas kombinera flera invigningar till en aktivitetsspäckad tillställning, berättar Emilia Emilsson, turist- och fritidskonsulent.

Men den här gången var det inte bara den nya dragningen av Skåneleden som knöts samman med Blekingeleden som invigdes utan även de nya motionsslingorna samt vindskyddet i området. Med på premiärturen var även kommunalrådet Eric Berntsson och invigningen firades också med bokstund, tipsrunda och guidade turer.

Den nya anslutningen innebär att vandrarna enklare kan nå Skåneleden via kollektivtrafik. Det ger kommunen ytterligare en uppmärkt angöringspunkt från en tätort med kollektivtrafik. Tidigare kunde man endast kliva på Skåneleden i Östafors, nu kan man börja vandra från Näsum också. Detta innebär att det är enklare för vandrare som inte kommer med bil. Så vi är glada att Skåneleden uppgraderats på detta sätt, säger Emilia Emilsson.

De nya motionsslingorna går uppe på Ryssberget inne i naturreservatet Näsums bokskogar och innehåller totalt tre slingor, röd, gul och grön, och kan användas en och en eller kombineras genom att gå vissa sträckor på Skåneleden. De nya motionsslingorna är framtagna i samverkan med Länsstyrelsen Skåne

Publicerad 12 May 2019 00:00