Nu inleds snart årets crossäsong och crosskola för den som är sugen att börja med sporten.

Nu inleds snart årets crossäsong och crosskola för den som är sugen att börja med sporten. Foto: Privat

Crossbanan i Ripa öppnar upp för prova på dag

Ny säsong av crosskolan drar igång snart

RIPA.

När SMK Kristianstad håller prova på dag på motorcrossbanan i Ripa så är det en del i uppstarten av årets crosskola som inleds. Förhoppningen är att fler ska få upp intresset för sporten.

Av
Paola Nordgren

– Det är inget måste att vara med på prova på dagen för att påbörja crosskolan, den är öppen för start hela säsongen om man vill hoppa på. Men prova på dagen den 28 april är ett bra sätt att testa att köra cross innan man köper en egen crossmotorcykel. Dessutom har vi denna dagen också en bytardag där man kan köpa och sälja eller byta sin gamla utrustning, berättar Niclas Göransson som är en av tränarna i i crosskolan tillsammans med Rasmus Lavesson och Emil Rickardsson.

Crosskolan är också öppen för alla åldrar och det behövs inga förkunskaper, det enda som krävs är en egen cross och utrustning.

– Vi har även haft funderingar att starta upp en nybörjarkurs för vuxna men det är än så länge är det bara på planeringsstadiet. Vi märker av ett ökat intresse för sporten samtidigt är det många som inte vet om att vi finns och vi blir gärna fler, säger Niclas Göransson.

För att få tävla i sporten krävs dock en licens, vilket man också får efter avslutad crosskola.

– Vi går igenom alla moment man måste kunna för att få köra på andra banor men också för att få tävla. Det bästa med den här sporten är att i stort sett alla kan lära sig köra och att det är en bra gemenskap även över åldersgränserna. Sedan innebär en körningen också en hel del adrenalin vilket också är en stor anledning till att jag själv kör, berättar Niclas Göransson.

Publicerad 18 April 2019 15:14