Genom Pysselhyss delar Linda Thurban med sig av sina skapelser och pysselideér.

Genom Pysselhyss delar Linda Thurban med sig av sina skapelser och pysselideér. Foto: Paola Nordgren

Coola idén: Linda gör bikini av gamla burkringar

"Pysselintresset har alltid funnits där"

KRISTIANSTAD.

Linda Thurban som driver Instagramsidan Pysselhyss spenderar hellre sina lediga timmar i sitt pysselrum än framför tv:n. Därför blir det också en hel del skapande. Den senaste idén är att göra en bikiniöverdel av burkringar och därefter väntar en klänning.

– Jag såg att någon gjort en bikini på Pinterest och sedan dess har jag samlat. Jag har snälla kolleger som samlar till mig, berättar Linda Thurban.

Nyckelringsskapande kräver lite tålamod då det krävs en hel del samlande av burkringar innan det går att förverkliga sina idéer. Men lagret har börjat fyllas på tack vare snälla arbetskamrater och bekanta.

Burkringar.

Burkringar. Foto: Paola Nordgren

– Just nu har jag fastnat för det här med burkringar men bara att få skapa är mitt sätt att varva ner efter en stressig dag på arbetet. När jag pysslar kan jag koppla bort allt annat och jag kan hitta ett lugn i skapandet.

Det var också pysslandet som hjälpte till så att hon inte gick in i väggen för ett år sedan när livet höll på att gå åt det hållet.

– Ja, hade jag inte haft mitt sätt att hitta lugnet och fått skapa vet jag inte vad som hade hänt. Men pysslandet har hjälpt mig i många stunder, berättar Linda Thurban.

Mycket av sin inspiration hittar hon på Youtube och Pinterest och finns det ingen beskrivning så provar hon sig fram.

– Det går ju inte alltid vägen och blir bra när man pysslar. Men jag tycker det är viktigt att visa upp även det. Därför har jag min egen sida också där jag visar både lyckade och mindre lyckade skapelser. Jag tycker det är roligt att kunna dela med mig oavsett.

Pysslandet har funnits i Linda Thurbans liv ända sedan hon var ung. Det började med pärlplattor som barn för att sedan utvecklas till virkning, målande, tyger, porslin med mera vilket innebär att hon inte heller är rädd för att testa sig fram.

Bikini, plånbok, skärp, halsband.. det är bara fantasin som sätter gränser.

Bikini, plånbok, skärp, halsband.. det är bara fantasin som sätter gränser. Foto: Paola Nordgren

– Jag testar en teknik för att sedan tröttna lite och gå på nästa för att sedan gå tillbaka igen. Men just nu är det en kombination av virkning och burkringar som tar all min lediga tid, berättar Linda Thurban.

Publicerad 18 April 2019 00:00