Jeanette Magnusson brinner för sporten och prisas nu för sitt engagemang som ledare.

Jeanette Magnusson brinner för sporten och prisas nu för sitt engagemang som ledare. Foto: Genrebild/Brocreative - stock.adobe.com

Jeanette Magnusson hos Kristianstad Predators prisas

Totalt får 250 skånska ungdomsledare stipendium

KRISTIANSTAD.

När Sparbanksstiftelserna i Skåne i samarbete med Skåneidrotten delar ut sina årliga stipendier så får totalt 250 idrottsledare ta del av bidraget. En av dem är Jeanette Magnusson, ledare i Kristianstad Predators.

– Det känns såklart väldigt roligt, säger Jeanette Magnusson som varit ledare i föreningen i många år. Hon började engagera sig när hennes son började spela amerikansk fotboll i Kristianstad Predators och har sedan 2010 blivit kvar.

– Jag ser ju att allt färre vuxna väljer att engagera sig i föreningslivet men jag tycker det är viktigt att göra det och det är framförallt viktigt att våra ungdomar rör på sig och jag har ett stort hjärta för klubben och vill självklart hjälpa till så mycket jag kan.

Ungdomsverksamheten är något man jobbat med att utveckla i föreningen i många år. Inte minst i byarna runt Kristianstad.

I år är trettonde året i rad som Skånes Idrottsledarstipendier delas ut och ledarna i Skånes föreningar prisas för sina insatser i föreningen. Bara i Skåne jobbar cirka 80 000 ledare ideellt inom idrotten.

Stipendiaterna får till sin förening 5000 kronor för att kunna arbeta vidare med utveckling av föreningens barn-och ungdomsverksamhet men också 5000 kronor till sig själv. Priserna delas ut på en galakväll den 14 maj.

Vad kommer ni att göra för pengarna?

– Jag har inte hunnit prata med föreningen än vad vi ska göra med priset men något kommer det absolut att bli.

Övriga Kristianstadsföreningar med stipendiater i år:

KFUM Kristianstad basket, Näsby IF, Friskis & Svettis, Åhus FIK, Degeberga/Widtsköfle Golfklubb, GF Kristianstadsflickorna, KFUM Kristianstad GF, Kristianstad Starlight Cheer, Södra Gärds skytteförening, Kristianstads tennisklubb, Åhus Tennisklubb, Kristianstad Handboll, Tollarps IF, Kristianstad Taekwondo, KFUM Kristianstad Vollyboll.

Östra Göinge: Knislinge Budoklubb, Broby IF, Hjärsås/Värestorp IF, FK Göingarna, Broby IF, SS Delfin.

Publicerad 17 April 2019 10:35