En bil körde av oklar anledning rakt in i en ladugårdsbyggnad. En man i 30-årsåldern fick föras till sjukhus. Inga boende i byggnaden ska ha skadats.

Lights of fire trucks to save property and lives Foto: Adobe Stock

Bil kraschade in i ladugård – en person till sjukhus

Oklart vad som orsakat olyckan

KRISTIANSTAD. Under tisdagskvällen brakade en bil rakt in i en ladugård strax nordost om Kristianstad. En person satt länge kvar i bilen innan han togs ut och fördes med ambulans till sjukhus. Byggnaden rasade delvis i samband med olyckan.

Av
Andreas Holm

– Bilen körde rakt in i byggnaden som rasade och började att luta kraftigt mot vägen, säger Åsa Emanuelsson, pressinformatör vid polisens ledningscentral.

Det var klockan 20.22 som polis, ambulans och räddningstjänst larmades till olyckan på landsväg 2073 i Vånga utanför Kristianstad. En man i 30-årsåldern satt länge kvar i bilen och togs efter en räddningsinsats ut ur bilen och fördes med ambulans till sjukhus. Där vårdas han för lindriga skador enligt Region Skånes presstjänst.

Vägen stängdes av och öppnade igen tidigt i morse efter att byggnaden stöttats upp och bilen bärgats från platsen.

– Det var boende i huset som larmade oss. Trafikverkets personal skickades även ut för att inspektera skadorna, säger Åsa Emanuelsson.

Vad som ligger bakom olyckan är ännu oklart.

– I nuläget finns det inget som tyder på att brott ligger bakom, men det är någonting utredningen får visa. Blodprover togs på personen som fördes till sjukhus, vilket är standard, för att se om det fanns spår av alkohol eller droger, säger Åsa Emanuelsson.

Publicerad 10 April 2019 08:25