Foto: Pressbild/IFK

Simon Birkefeldt klar för IFK

Dansken förstärker IFK inför nästa säsong

KRISTIANSTAD

. Inför nästa säsong får IFK Kristianstad förstärkning i form av högernian Simon Birkefeldt som då flyttar till Kristianstad och har skrivit på för två säsonger.

Av
Paola Nordgren

Simon Birkefeldt kommer ursprungligen från Århus men har den senaste tiden haft en plats i Bundesligalaget MT Melsungen.

– Jag har hört mycket gott om IFK Kristianstad från min tid i Danmark. Jag är nära vän med tidigare Kristianstadsspelaren Tim Sörensen som pratat mycket gott om klubben. Klubben har en stark tradition av att vinna titlar och ambitioner som matchar mina. Likt föreningen vill jag vinna titlar, spela i Europa och bli bättre. Jag hoppas att med min energi och passion kan jag bidra till klubbens tydliga målsättning, säger Simon Birkefeldt i ett pressmeddelande.

Enligt Jesper Larsson är det en rutinerad spelare man nu knutit till sig och en spelare med både offensiva och defensiva styrkor.

– Simon är en rutinerad spelare som kommer att bli väldigt nyttig för oss. Han har fina kvaliteter i såväl offensiven som defensiven. Rutinen från Bundesliga och Europacupspel gör att det förhoppningsvis går snabbt att integrera honom. Med honom och Teitur klara på högerniopositionen känns det kanon, säger Jesper Larsson.

Även tränaren Ljubomir Vranjes är nöjd med värvningen och han är övertygad om att Simon Birkefeldt kommer att höja försvarsspelet avsevärt.

Simon Birkefeldt

Född: 1991-01-22 (Århus)

Längd: 198 cm

Vikt: 104 kg

Tidigare klubbar:

Stavtrup IF (1999-2008)

Odder Handbold(2008-2011)

Aarhus Handboll (2011-2013)

TTH Holstebro (2013-2018)

MT Melsungen (2018-2019)

Publicerad 08 April 2019 12:40