Malin Sturesson och Sara Larsson såg till att alla gäster på Café David fick njuta av våfflor på våffeldagen.

Malin Sturesson och Sara Larsson såg till att alla gäster på Café David fick njuta av våfflor på våffeldagen. Foto: Paola Nordgren

Våffelfest på Café David när det bjöds på gratis våfflor

För tredje året i rad stod C4- Energi för kalaset

KRISTIANSTAD.

Stadsmissionens Café David bjöd under våffeldagen in till våffelfest. För våfflorna stod C4-Energi som de senaste åren bidragit på flera olika sätt till just Stadsmissionen i Kristianstad.

– Ja, detta är tredje året som vi kommer hit på våffeldagen och bjuder på våfflor och i julas skänkte vi bland annat ryggsäckar. Det känns viktigt att vi gör något även på hemmaplan och det känns bra att vi får en chans att komma hit och också se att det vi bidrar med glädjer de som kommer hit, säger Malin Sturesson, kommunikatör C4–Energi.

Både besökare och Sara Larsson, chef på Stadsmissionen i Kristianstad kunde intyga att våffelbjudningen uppskattades och att antalet besökare var betydligt fler än vid en vanlig lunch.

– Vi har ju lunch till försäljning för våra gäster varje dag men idag bjuds det och då är det lite extra. Vilket vi är väldigt glada för. Vi har ett fantastiskt samarbete med C4– Energi som också gör skillnad.

Man fick ifjol också tack vare Kristianstadsbor som valt en lokal elleverantör ett bidrag på 30 000 kronor, vilket gick direkt till verksamheten på Café David.

– Väljer man en lokal leverantör så kan man klicka i att man vill skänka ett öre per kilowattimme till socialt utsatta i Kristianstad och då skänker vi samma summa. Det bidrog till totalt 30 000 förra året och samma summa även under 2017, berättar Malin Sturesson.

Publicerad 25 March 2019 00:00