Susanna Kennethsdotter tyckte det var synd att de gamla trägalgarna fick synas mer. Därför får de nu en egen utställning.

Susanna Kennethsdotter tyckte det var synd att de gamla trägalgarna fick synas mer. Därför får de nu en egen utställning. Foto: Paola Nordgren

Galgutställning med en unik historia på Butiksloppis

Butiken utökar dessutom med helgloppis

KRISTIANSTAD.

Susanna Kennethsdotter som driver Butiksloppis i Kristianstad kände att det var synd att låta alla gamla galgar hon fick in bara bli liggande. Därför ser hon nu till att skapa en utställning i butiken för just unika galgar.

– De kommer från olika butiker över hela landet och bär alla på en unik historia. En del är så gamla att det bara står ett tvåsiffrigt telefonnummer på dem. Dessutom är det många av de här gamla herrekiperingarna och butikerna som inte finns längre så att bara låta dem ligga kändes väldigt tråkigt, säger Susanna Kennethsdotter.

Därför kommer de nu att hängas upp i en del av butiken så att kunderna samtidigt som de besöker loppisen också kan ta del av galgutställningen.

– Det är inte ofta man får en sådan här fin trägalge med sig när man handlar idag som man fick förr och jag tycker att det är kul med historian, därför skapar vi nu en utställning så att fler får chansen att ta del av dessa gamla minnen.

Samtidigt försöker man i butiken också fokusera ännu mera på återbruk och skänker nu kläder med defekter eller skönhetsfel till kunder som vill sy om dem.

– Det har blivit en succé. Många syr om och ändrar. Stickade tröjor kan man till exempel repa upp garnet och återanvända precis som knappar och spännen. Skinnjackor går ofta att lappa och laga, eller sy om till annat. Nu inför vi dessutom också helgloppis i butiken fram till och med den 14 april till att börja med, där kunderna kan hyra in sig en dag och stå och sälja som på vilken loppis som helst.

I Kristianstad har de senaste åren öppnat en rad olika loppisar och Susanna Kennethsdotter hoppas på att butikerna ska kunna samarbeta mer i framtiden.

– Åker man en bit så vill man kunna besöka flera butiker så för att locka folk utifrån tror jag att ett samarbete hade varit bra.

Publicerad 25 March 2019 00:00